RG 2021: Federer már a harmadik fordulóban

Roger Federer bejutott a harmadik fordulóba a Roland Garroson. A svájci teniszező négy játszmában lépett túl a horvát Marin Cilic-en. 

Roger Federer a délután folyamán már a legjobb 32 közé jutásért lépett pályára, és egy érdekes mérkőzésre számíthatott, hiszen a 2014-es US Open bajnok Marin Cilic-csel találkozott. A két játékos eddigi 10 meccséből kilencet a svájci nyert meg, utoljára a 2018-as Australian Open fináléjában is Federer tudott diadalmaskodni.

Federer meggyőzően kezdte a találkozót, és villámrajtot vett. A 20-szoros Grand Slam győztes 1-1 után kétszer is elnyerte Cilic adogatását, majd 6-2-re bezsebelte az első játszmát. A második felvonásban már a horvát is megérkezett a mérkőzésbe, ezúttal neki sikerült két alkalommal elvenni ellenfele szerváját, 75 perc játék annyit jelentett, hogy kezdődhetett minden előröl. A harmadik szettet a svájci nyitotta jobban, azonban miután Cilic megmenekült a dupla break hátránytól, vissza tudott kapaszkodni, és 3-3-ra alakította az eredményt. A játszma során a fogadóknak már nem osztottak több lapot, így egy igen kulcsfontosságú rövidítés következett, amit Federer tudott megnyerni 7-4 arányban. Innentől kezdve a svájci már kontroll alatt tartotta a mérkőzést, és a negyedik játszmában 6-2-vel véget vetett a találkozónak.

Roger Federer 2 óra 38 perc játék után jutott be a harmadik fordulóba, ahol a német Dominik Koepferrel játszik majd.

A mérkőzés végeredménye: 

Roger Federer ( 8 )-Marin Cilic 6/2 2/6 7/6(4) 6/2

Kiemelt kép forrása: skysports.com