RG 2021: Nadal győzelemmel ünnepelte meg a születésnapját

Rafael Nadal magabiztos sikerrel jutott be a legjobb 32 közé a Roland Garroson. A spanyol teniszező három játszmában győzte le a francia Richard Gasquet-et. 

Rafael Nadal 35. születésnapját ünnepelve lépett pályára a Roland Garros második fordulójában. A Salakkirály egy olyan ellenfelet kapott a harmadik körbe kerülésért, aki ellen igencsak pozitív volt a statisztikája, hiszen az eddigi 16 mérkőzésükön egyszer sem kapott ki Richard Gasquet-től.

Nadal elsöprő dominanciával kezdte a találkozót, és az első játszmában a francia nem sok vizet zavart, hiszen csupán 1 olyan gamet játszottak, ahol eljutottak 40-egyenlőig. A spanyolnak mindösszesen 26 percre volt szüksége a 6-0-ra megnyert szetthez, és nagyon úgy nézett ki, hogy a folytatás sem tartogat túl sok izgalmat. A második felvonásban Nadal korán breakelni tudott, azonban az utolsó pillanatban jött egy pici hullámvölgy, és nem tudta lezárni a játszmát. Gasquet feltámadása viszont csak egy pillanatnyi fellángolás volt, hiszen 6-5-ös hátrányánál újra elveszítette az adogatását, így a címvédő két szettes előnybe került. A harmadik játszma ismét nem hozott szoros küzdelmet, Nadal 2-2 után már nem engedélyezett több játékot a franciának, és így három szettben eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Nadal tehát győzelemmel ajándékozta meg magát a 35. születésnapján, és készülhet a harmadik fordulóra, ahol a brit Cameron Norrie lesz az ellenfele.

A mérkőzés végeredménye: 

Rafael Nadal ( 3 )-Richard Gasquet 6/0 7/5 6/2

Kiemelt kép forrása: bbc.co.uk