RG 2021: Djokovic bejutott a legjobb 16 közé

A férfiak világelsője magabiztos győzelemmel jutott tovább a harmadik fordulóból. A negyeddöntőt olasz vetélytárs ellen harcolhatja ki.

Némi erődemonstrációval fűszerezve nyerte meg szombati mérkőzését Novak Djokovic (1.) a Roland Garros harmadik körében. A szerb világelső ellenfele Ricardas Berankis volt a Philippe Chatrier második mérkőzésén és a 18-szoros Grand Slam-bajnoknak 94 percre volt szüksége ahhoz, hogy megnyerje a találkozót. Litván vetélytársa mindösszesen hat játékot tudott megnyerni a 2016-os bajnok ellen, aki 30 nyerővel és 18 hibával zárta a mérkőzést (6/1 6/4 6/1). Djokovic a látványos tenisze mellé nagyon stabil adogatójátékot is letett az asztalra, ugyanis egyetlen egy break-labdával sem kellett szembesülnie, szervái mögött a pontok háromnegyedét nyerte meg.

A nyolcaddöntőben megvalósulhatott volna a 2018-as negyeddöntő visszavágója Marco Cecchinato ellen, de az olasszal kibabrált roppant tehetséges honfitársa, Lorenzo Musetti, aki ötszettes csatában (3/6 6/4 6/3 3/6 6/3) búcsúztatta a három évvel ezelőtti elődöntőst, így ő találkozik majd a világelsővel a következő fordulóban. Továbbjutott Musetti kor- és honfitársa, Jannik Sinner (18.) is, miután két sima és egy szorosabb szettben legyőzte a svéd Mikael Ymert (6/1 7/5 6/3). A dél-tiroli tinédzser még vár az ellenfelére, de az nagy valószínűséggel Rafael Nadal (3.) lesz majd a legjobb 16 között.

Egy másik párosítás kilétére viszont már fény derült: a közelmúltbeli formahanyatlás ellenére versenyben van még a tavalyi elődöntős Diego Schwartzman (10.). Az argentin teniszező egymás után a második alkalommal találkozik majd német ellenféllel, ugyanis Philipp Kohlschreiber legyőzése után (6/4 6/2 6/1) Jan-Lennard Struffal kell játszania majd, aki a spanyolok tinijét, Carlos Alcarazt búcsúztatta (6/4 7/6(3) 6/2).

Kép forrása: eredmenyek.com & AFP