RG 2021: Federer visszalépett

A vasárnap éjszaka véget ért meccse után már megszellőztette ezt a lehetséges forgatókönyvet, végül meg is hozta a döntést: nem áll ki a negyedik fordulóra a 39 éves svájci. Matteo Berrettini így negyeddöntős.

“Fontos, hogy hallgassak a testemre” – írta Roger Federer vasárnap délutáni Twitter-bejegyzésében, melyben hivatalossá vált döntése: visszalép a Roland Garrostól. A 2009-es bajnok teniszező szombat este kezdte még el mérkőzését a harmadik fordulóban Dominic Köpfer ellen, de a balkezes német egy hosszú és szoros csatára késztette, ami aztán vasárnap hajnal 1 órakor ért véget. A 20-szoros Grand Slam-győztes legenda már e mérkőzés után elmondta, hogy fontolóra veszi a folytatást, bő fél nappal később pedig “fel is tette az i-re a pontot”:

“Miután megbeszéltünk mindent a csapatommal, arra a döntésre jutottam, hogy visszalépek a Francia Nyílt Teniszbajnokságtól. Két térdműtét és egyévnyi lábadozás után fontos, hogy hallgassak a testemre. Még a felépülés folyamatánál tartok, ezért nem szeretném magamat már most nagy terhelésnek kitenni. Így is örülök, hogy játszhattam három mérkőzést, nincs jobb dolog annál, hogy újra pályán lehettem. Hamarosan ismét találkozunk.”

A 39 éves bázeli a legjobb 16 között Matteo Berrettinivel (9.) találkozott volna, azonban az olasz teniszező játék nélkül bejutott ezzel a negyeddöntőbe, elsőnek a felső ágról. Ellenfele a világelső Novak Djokovic (1.) vagy fiatal és tehetséges honfitársa, Lorenzo Musetti lesz.

Kép forrása: atptour.com