Andy Murray: érthető döntés

2021. június 7.
by Jerry

Andy Murray a Twitteren osztotta meg véleményét Roger Federer vasárnapi visszalépését követően. Mint írta, nagy motivációt jelent számára a svájci döntése.

„A kosárlabdában, a futballban stb. a játékosok csak kevés percet kapnak a pályán egy sérülésből visszatérve, pont azért, hogy újra formába lendüljenek. A teniszben nincs meg az a luxus, hogy az első meccsen csak egy szettet kell játszanod, majd a következőn kettőt és így tovább. Állítom, hogy igenis kockázatos több négyórás meccset játszanod egy torna alatt, miután kihagytál 18 hónapot és a második tornán szerepelsz. Reagált a mérkőzések hosszára és arra, hogy mit mond a teste, szerintem egy ésszerű döntés tőle.

Egyáltalán nem zavar a meccsnek az eredménye. Nagyon is inspiráló számomra, hogy Rogert 39 éves korában, két térdműtétet követően, 12:30-kor egy üres stadionban láttam játszani. Csináld, amit szeretsz!”

Murray tweet-je nem maradt válasz nélkül, rövidesen a svájci is kölcsönösen méltatta riválisát.

„Köszönöm neked Sir Andy, az érzés kölcsönös. Imádni kell a dolgot, találkozunk a füvön”

A skót maga is a mihamarabbi visszatérésben reménykedik műtétjét követően, Federer a közelgő wimbledoni bajnokság egyik lehetséges mérkőzésére utalt kommentjében.

Kép forrása: tennishead.net