“Federer kiérdemelte, hogy azt csináljon, amit akar”

Chris Evert, a korábbi többszörös Grand Slam győztes játékos megvédte Federer döntését a visszalépéssel kapcsolatban

Roger Federer vasárnap jelentette be, hogy hétfőn nem lép pályára a Roland Garroson a negyedik fordulóban.

A 20-szoros Grand Slam győztes svájci a szombat esti programban nagy csatában, 3 és fél óra játék után legyőzte ugyan a német Dominik Köpfert, de az edzői stábbal történt egyeztetés után úgy döntött, visszalép a további mérkőzésektől, és elkezdi a felkészülést a füves borításra.

Federer már év eleji visszatérésekor világossá tette, hogy számára a wimbledoni torna a legfontosabb verseny az idén, a salakszezont csak felkészülésnek tekinti. Ennek ellenére természetesen most is akadtak fanyalgók a döntés kapcsán, de többek között a Eurosport elemzője, az amerikai Chris Evert is Federer védelmére kelt:

“Roger már bőven rászolgált arra, hogy olyan döntést hozzon, amilyet akar.” – mondta. “Három meccset játszott, és szerintem őt magát is meglepte, milyen jól szerepelt. Valószínűleg nem számított rá, hogy eljut a második hétig. Az ő kedvenc tornája Wimbledon, ahol jobban érvényesül a szervája, rövidebbek a pontok, ezért teljesen érthető, hogy arra akar koncentrálni.”

Everthez a Eurosport másik szakkommentátora, Boris Becker is csatlakozott:

“Roger már nagyon rég játszott nagy tornán, pláne nem három nyert szettig tartó mérkőzéseket. A Dominik Köpfer elleni hosszú meccs vízválasztó lehetett. Bármely más játékost lehetne kritizálni egy ilyen visszalépés miatt, de Rogernek akkora nimbusza van, és annyira szeretik a rajongók, hogy neki ez is megbocsátható. Sportszerű volt, már a mérkőzés után sajtótájékoztatón jelezte, hogy jó eséllyel nem tudja folytatni a tornát.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: news.cgtn.com