RG 2021: Maria Sakkari a tavalyi döntős kiejtésével bejutott a 8 közé

Itt nem volt mese: Kenin idei salakpályás formája visszaköszönt, Maria Sakkari pedig finoman jelezte, hogy tud ő előbb is Grand Slamet nyerni a görögöknek, mint Tsitsipas.

Sofia Kenin esetében azt hiszem, hogy az volt a csoda, hogy idén idáig eljutott, a nyolcaddöntőben viszont a görög Maria Sakkari útját állta a döntő felé vezető ösvényen, így ő készülhet majd a folytatásra. A tavalyi döntős ezt megelőzően a tavalyi Roland Garros elődöntőjében nyert utoljára salakon. Elindult Charlestonban, Stuttgartban és Rómában is, de mindegyik tornán már az első körben kiesett. Ezt követően nagy téttel lehetett fogadni arra, hogy idén biztosan nem jut el a döntőig egy ilyen pocsék felkészülést követően.

Ez pedig be is következett, hiszen Sakkari a mérkőzés elejétől folyamatosan kontrollálta a labdamenteket, Kenin tehetetlen és tanácstalan volt, egyetlen mentsvára a sok rövidítés volt, ami csak pillanatokig tartotta meccsben őt, hiszen a sok ki nem kényszerített hibát ez sem tudta ellensúlyozni. Kenin az első szettben egy adogatását sem tudta hozni, csupán egy breakre futotta neki. Sakkari a második játszmában is folytatta dominanciáját, már majdnem le is zárta a meccset, ám a győzelem kapujában kicsit kiengedett, Kenin így tudott zárkózni és visszavett egy breaket. Ez azonban csak szépségtapasz volt, a 17. kiemelt görög játékos 6:1, 6:3-mal jutott be a legjobb 8 közé, ahol Marta Kostyuk, vagy a címvédő Iga Swiatek lesz majd az ellenfele.

A kép forrása: apnews.com