RG 2021: Nadal három szettben győzte le Sinnert

Rafael Nadal kisebb hullámvölgyekkel teniszezve ugyan, de három játszmában jutott be a negyeddöntőbe az olasz Jannik Sinner-t legyőzve. 

A Roland Garros negyedik fordulójának utolsó mérkőzésén Rafael Nadal és Jannik Sinner mérkőzött meg. A két játékos eddig kétszer találkozott egymás ellen, a 2020-as párizsi Grand Slamen, valamint az idei római tornán egyaránt a spanyol tudott diadalmaskodni.

 Nadal break előnyben kezdte a mérkőzést, ám rendesen meg kellett küzdenie az első játszmáért, hiszen Sinner már 5-3-ra vezetett ellene. A spanyol viszont még időben összeszedte magát, a következő 4 játékban mindösszesen 2 pontot veszített, így 7-5-re megnyerte a szettet. Nadal a második felvonásban kétszer vette el Sinner adogatását, ezáltal 4-0-ra lépett el, majd egy rövid hullámvölgynek köszönhetően az olasz hamar eltüntette dupla break hátrányát. A játszma végjátékát azonban ismét a címvédő bírta jobban, és egy 6-3-ra bezsebelt szettel karnyújtásnyira került a győzelemtől. A harmadik játszma ezek után már nem hozott szoros küzdelmet, Nadal csupán 2 ki nem kényszerített hibát vétve 6-0-val lezárta a találkozót. A 20-szoros Grand Slam győztes az elődöntőbe jutásért az argentin Diego Schwartzmannal játszik majd.

A mérkőzés végeredménye: 

Rafael Nadal ( 3 )-Jannik Sinner ( 18 ) 7/5 6/3 6/0

Kiemelt kép forrása: twitter.com