Nadal: Óriási szerencsém volt, hogy fordítani tudtam

2021. június 8.
by HerczegGabor

Rafael Nadal szerencsésnek érezte magát a fiatal Janik Sinner elleni mérkőzése után, vesztett helyzetből tudta megmenteni az első szettet, és nagyon örült, hogy ilyen lassú kezdés után képes volt a játékát ilyen magas szintre felemelnie a folytatásban.

Sinnernek óriási lehetősége volt a jó kezdésre, adogathatott az első játszmáért, de a fiatal olasz nem tudott élni a nagy esélyével, pedig könnyen lehet, hogy máshogy alakult volna akkor a mérkőzés, ha sikerül kiszerválnia az első szettet. Sinner azonban megtorpant, teljesen szétesett a játéka a bukott első felvonás után, és már csak három gémet tudott nyerni a salakkirály ellen.

,,Egy nagyon jó ellenféllel játszottam ma, mindig fergeteges érzés itt játszanom a Phillipe Chatrier pályán. Az első pár meccsemet kiválóan kezdtem, aztán úgy gondolom, hogy túl passzív lett a játékom a későbbiekben. Visszagondolva, a mérkőzés elején megadtam Janniknak azt a lehetőséget, hogy belépjen a pályára és agresszíven, a legerősebb ütéseivel próbálkozzon ellenem. Ez nagy hiba volt és óriási szerencsém volt, hogy fordítani tudtam az első szettben és ettől fogva már rengeteget változott a mérkőzés képe. A második felvonásban már remek játékkal rukkoltam elő és nagyon örültem ennek.’’– mondta Rafael Nadal a mérkőzés után.

Kiemelt kép: skysports.com