RG 2021: Alexander Zverev az első elődöntős

Alexander Zverev magabiztosan jutott be az elődöntőbe a Roland Garroson. A német teniszező három játszmában győzte le a spanyol Alejandro Davidovich Fokina-t. 

Alexander Zverev karrierje első Roland Garros elődöntőjéért szállt harcba, és a célja elérésében a spanyol Alejandro Davidovich Fokina szerette volna megakadályozni. A két játékos tavaly a US Openen, valamint Kölnben is megmérkőzött egymás ellen, mind a két találkozót a német nyerte meg.

Az első játszma nem éppen a magabiztos adogatójátékokról szólt. A két teniszező összesen hétszer veszítette el a szerváját, és a break csatából végül Zverev jött ki győztesen, aki 6-4-gyel vezetést szerzett. A második felvonásban a német elkezdte megtalálni stabilitását az adogatásai mögött, ami a spanyolról továbbra sem volt elmondható. Zverev nagyon könnyedén 6-1-gyel zsebelte be a szettet, és igen közelinek tűnt számára a legjobb 4 közé jutás. A harmadik játszma eredményében ugyanúgy alakult, mint a második szett, de tulajdonképpen simábbnak volt elkönyvelhető, hiszen 4-ből 3 Davidovich Fokina adogatójáték breakkel zárult. Zverev így mindösszesen 6 játékot elbukva jutott be pályafutása első Roland Garros elődöntőjébe.

A mérkőzés végeredménye: 

Alexander Zverev ( 6 )-Alejandro Davidovich Fokina 6/4 6/1 6/1

Kiemelt kép forrása: goalzz.com