ATP-beharangozó: Halle ATP 500

A mai napon kezdetét vette a Németországban rendezendő Halle-i ATP 500-as füves tenisztorna, amelyen egy elég színvonalas társaság adta le a nevezését.

Felső ág

A tábla tetején kapott helyet az orosz Daniil Medvedev (1.), aki a nyitókörben a német Jan-Lennard Struff-al kezd majd. A következő körben valószínű a kanadai Vasek Pospisil érkezhet ellenfélnek, aztán már a negyeddöntőben szembekerülhet a svájci Roger Federrel (5.) is, ahhoz viszont még a svájcinak le kell gyűrnie előbb az Auger-Aliassime-Hurkacz párharc győztesét is, ami nem ígérkezik könnyű feladatnak. Szintén még a felső ágon található a német Alexander Zverev (3.) , aki a honfitársa, a fiatal tehetség Dominik Koepfer ellen kezdi meg szereplését, aki az idei Roland Garroson alaposan megizzasztotta Federert is. Később a negyeddöntőben Zverevre valószínűleg a spanyol Roberto Bautisa-Agut várhat majd.

Alsó ág

A tábla alján a görög Stefanos Tsisipas (2.) található, aki már a második körben a kellemetlen stílusú francia Gilles Simonnal találkozhat. A negyeddöntőben várhatóan a Monfils (8.) /Harris/Pella hármas közül mérkőzhet majd meg valakivel. Az alsó ágon kapott helyet még az orosz Rublev (4.), aki talán a legnehezebb ellenfelet kapta a nyitó körben, hiszen a honfitárs Karen Khachanov-on kellene túlverekedni magát a továbbjutásért. 

Kiemelések alapján várható negyeddöntők:

Daniil Medvedev (1.) – Roger Federer (5.)

Alexander Zverev (3.) – Roberto Bautista-Agut (6.)

Andrey Rublev (4.) – David Goffin (7.)

Stefanos Tsisipas (2.) – Gael Monfils (8.)

kiemelt kép: tennis-forecast.com