Tsitsipas szeretné megérteni, mi vezetett a Roland Garros döntő-beli vereséghez

A fiatal görög elmondta, sokat tanult első Grand Slam döntőjéből, és jó esélye van major tornát nyerni a közeljövőben

Stefanos Tsitsipas első görögként jutott be egy Grand Slam torna döntőjébe. Kétszettes előnybe került a világelső Novak Djokovic-csal szemben, félig-meddig már a kezében érezhette a trófeát. A szerb azonban innentől kezdve öt alkalommal brékelte őt, és második alkalommal elhódította a Coupe des Mousquetaires serleget.

Tsitsipas úgy gondolja, a mérkőzés menete akkor fordult meg, amikor a második játszma után Djokovic elhagyta a pályát az egészségügyi szünetre:

“Amit ma megtanultam az az, hogy két nyert játszma még nem jelent semmit. Pont egy szettre vagy a győzelemtől egy Grand Slam döntőben. Úgy gondolom, a játékom nem változott sokat, azt a ritmust tartottam, ami addig működött. De Novak teljesen más játékosként tért vissza a szünetről.” – mondta Tsitsipas a döntő utáni sajtótájékoztatón, láthatóan rendkívül csalódottan.

A görög azt is elismerte, hogy amikor kikérte az orvosi ápolást, a csípőjében valóban érzett némi feszülést, de ez később normalizálódott, és nem hátráltatta a játékban.

“Valahogy elvesztettem a játékom a mérkőzés második felében. Nem tudtam változtatni, új taktikával előjönni, és ez egyre jobban frusztrált. Őszintén nem értem, hogy csúszhattak így félre a dolgok. Nagyon szomorú vagyok, mert esélyem volt megnyerni a Roland Garrost. Jól játszottam, jól éreztem magam, de végül saját magamat fosztottam meg egy még nagyobb sikertől.”

A tegnapi vereség ellenére Tsitsipasnak fantasztikus éve van. Ő nyerte a legtöbb mérkőzést ebben az évben (39), és bajnok lett Monte Carlóban valamint Lyonban. Párizsban három TOP20-as játékos (Carreno Busta, Medvedev, Zverev) legyőzésével került a döntőbe.

A díjátadón Djokovic is magasztalta a görög teljesítményét, és azt mondta, rengeteget fog tanulni ebből a vereségből. Utóbbival Tsitsipas is egyetért:

“Hiszek a játékomban, és remélem, hamarosan Grand Slamet fogok nyerni. Minden ellenfél nehéz, de ha nem becsülöm le a képességeimet, nem látom okát, miért ne emelhetnék fel hamarosan én is egy Grand Slam trófeát.”

Tsitsipas a világranglistán karrierje eddigi legmagasabb helyezéseként a negyedik pozícióba jön fel.

Forrás

A kiemelt kép forrása: https://au.sports.yahoo.com/