A várva várt visszatérés, egy megérdemelt győzelem

2021. június 16.
by Jerry

Andy Murray győzelemmel ünnepelhette visszatérését, jelenlegi legfőbb célja pedig az, hogy minden meccsből a legtöbbet és a legjobbat tudja kihozni.

Világelsőként súlyos sérülésekkel nézett szembe, csípőműtétjét követően pedig sokan úgy gondolták, hogy karrierje ezzel a végéhez ért. A kételyeket eloszlatva azonban Murray az ellenkezőjét bizonyította, a koronavírus előtti visszatérése alkalmával rögtön megnyert egy páros és egy egyéni tornát is, és csak balszerencsék sorozata tudta őt megállítani. Először egy pozitív koronavírus teszt akadályozta meg, hogy elinduljon az Ausztrál Open-en, a Miami Open előtti estén pedig ágyéksérülés tett keresztbe a terveinek.

Murray most a londoni Queens Teniszbajnokságon lépett 3 év kihagyás után újra füves pályára. A háromszoros Grand Slam bajnok a francia Benoit Paire ellen nyert (6-3, 6-2), és elmondta, hogy a mérkőzésen töltött minden percet élvezte.

„Az járt a fejemben, úgy megyek ki a pályára, hogy önmagam legyek és minden pillanatot élvezzek. És élveztem. Holnap egy újabb lehetőséget kapok.” nyilatkozta Murray, aki a következő fordulóban az első helyen kiemelt Matteo Berrettinivel fog összecsapni.

„Mindig azt mondogatom magamnak – és talán nem ez a legjobb hozzáállás – de mindegyik meccs lehet hogy az utolsó lesz. A lehető legtöbbet szeretném kihozni minden egyes mérkőzésből és mindegyik tornából, amelyen esélyt kapok a versenyzésre.”

A mérkőzés végén adott interjú közben a 34 éves skótot elöntötte a sok érzelem. Arra a kérdésre, hogy milyen érzés újra versenyben lenni, azzal kezdte válaszát: „Imádok teniszezni…” mielőtt elsírta magát.

Kép forrása: theguardian.com