Matteo Berrettini diadalmaskodott Queen’s Club-ban

Matteo Berrettini nyerte az ATP 500-as Queen’s Club-ban megrendezett tornát. Az olasz teniszező a fináléban döntő szettben győzte le a brit Cameron Norrie-t. 

A Queen’s Club-i ATP tornán a hazai közönség már öt éve várt arra, hogy ismét brit győztese legyen a versenynek. 2016-ban Andy Murray tudott utoljára itt nyerni, idén Cameron Norrie kapta meg ezt a lehetőséget. A 25 éves teniszezőre azonban nem várt egyszerű feladat, hiszen az első kiemelt, olasz Matteo Berrettinivel mérkőzött meg a fináléban.

Berrettini számára indult jobban a találkozó. Az olasz 2-2-nél ellenfele hathatós segítségének köszönhetően break előnybe került, majd saját adogatásait könnyedén hozva 6-4-re megnyerte az első szettet. Berrettini simán eldönthette volna két játszmában a mérkőzést, azonban 4-4-nél 2 fogadóelőny kihasználatlanul maradt. A szett sorsát rövidítés döntötte el, amit Norrie 7-5-tel abszolvált, így következhetett a döntő játszma. A harmadik felvonásban viszont Berrettini remekül adogatott, majd 4-3-nál igen fontos pillanatban csinálta meg a breaket. Az olasz pedig a következő szervajátékát is magabiztosan megnyerte, így 1 óra 59 perc játék után bezsebelte a tornagyőzelmet Queen’s Club-ban.

Berrettini 2019 után nyert ismét füves borításon versenyt 
Kép forrása: newsconcerns.com

Matteo Berrettini első kiemelthez mérten nyerte meg a Queen’s Club-i viadalt. Az olasz játékos csupán a fináléban veszített játszmát az egész verseny során, aki így karrierje ötödik egyéni ATP tornagyőzelmét szerezte meg.

A döntő végeredménye: 

Matteo Berrettini ( 1 )-Cameron Norrie 6/4 6/7(5) 6/3

Kiemelt kép forrása: espn.com