Ugo Humbert lett Halle bajnoka

Ugo Humbert végső győzelmével zárult a Halle-i ATP 500-as torna. A francia teniszező a döntőben két játszmában győzte le az orosz Andrey Rublevet. 

A Halle-i ATP 500-as versenyen Ugo Humbert-Andrey Rublev finálét rendeztek. A francia játékos fizikailag gyilkos módon jutott el a döntőig, hiszen minden mérkőzése három szettben dőlt el. Ezzel szemben az orosznak némileg egyszerűbb dolga volt, miután csak Nikoloz Basilashvili tudott tőle játszmát elvenni a torna során. A két teniszező eddig kétszer találkozott egymással, 2019-ben Monte-Carlo-ban, valamint 2020-ban Szentpéterváron egyaránt Rublev nyert.

Magabiztos adogatójátékokkal kezdődött a mérkőzés, így szinte a semmiből Humbert 4-3-nál elvette Rublev adogatását. A francia a következő szervajátékában nehéz pillanatokat élt át, két break labdát hárítania kellett, ám végül lezárta a játszmát. A második felvonásban folyamatosan Humbert kényszerült arra, hogy az eredmény után szaladjon, viszont egy percig sem rendült meg saját adogatása mögött, így a játszma sorsát rövidítés döntötte el. A Tiebreakban 4-4-ig fej-fej mellett haladt a két játékos, majd Humbert egy fokozattal feljebb kapcsolt, agresszív tenyeresekkel bombázta le a pályáról Rublevet, és így kétszettes győzelmet aratott 1 óra 27 perc játék után.

Humbert a győzelme pillanatában
Kép forrása: atptour.com

Ugo Humbert megérdemelten nyerte meg a Halle-i versenyt. A francia játékos két nagy skalpot is szerzett ezen a tornán, hiszen a második fordulóban Alexander Zverevet búcsúztatta, a döntőben pedig Andrey Rublev sem tudta az útját állni. A 22 éves teniszezőnek ez volt karrierje harmadik egyéni ATP tornagyőzelme.

Kiemelt kép forrása: espn.com