WTA Beharangozó: Bad Homburg

A mezőny egy része marad Németországban, és átteszi székhelyét a Frankfurttól nem messze található Bad Homburgba, ahol folytatják a felkészülést Wimbledonra.

Az eheti kisebb torna a németeknél kerül lebonyolításra, a helyszín Bad Homburg, ahol első ízben rendezik meg a meghirdetett WTA250-es tornát. A pénzdíjazás több, mint 235 ezer dollár a füves pályás viadalon, ahol 32-es táblán küzdenek majd a győzelemért.

A felső ágon szerepel majd Petra Kvitova (1.), aki egész szerencsés sorsolást kapott, hiszen a negyeddöntőben majd Nadia Podoroska (5.) érkezhet, de addig elvileg sima útjának kéne lennie, és a továbbiakban sem kap veszélyes ellenfeleket. A másik kiemelt páros ezen az ágon Angelique Kerber (4.) és Sorana Cirstea (6.), de talán Kerber füves pályás tapasztalata lehet inkább veszélyes a felső ágon a többiekre.

A tábla alsó felében a két legalacsonyabb kiemeléssel rendelkező versenyző Laura Siegemund (8.) és Sara Sorribes Tormo (7.) már továbbjutottak a második fordulóba, de hasonlóan túl van első meccsén Jessica Pegula is már (3.), aki majd az újdonsült páros Roland Garros bajnokkal, Katarina Siniakovával találkozik. Victoria Azarenka (2.) egy másik fehérorosz játékos ellen kezd, de már a második körben Alizé Cornet-val, a másik berlini elődöntő vesztesével találkozhat majd továbbjutása esetén.

A felső ágon Kvitova döntőbe kerülése talán nem lenne akkora meglepetés, füvön jól szokott teljesíteni, alul pedig talán Pegula és Azarenka lehet a befutó a papírformának megfelelően, de az amerikai talán nagyobb esélyekkel indul.

A torna sorsolása itt érhető el: https://www.wtatennis.com/tournament/2017/bad-homburg/2021/draws

A kép forrása: perfect-tennis.com