Fucsovics Márton a második fordulóban búcsúzott Eastbourne-ben

Fucsovics Márton számára a második forduló jelentette a végállomást Eastbourne-ben. A magyar teniszező döntő szettben kapott ki a dél-koreai Kwon Soonwoo-tól. 

Fucsovics Márton miután első mérkőzését a szlovén Aljaz Bedene ellen sikeresen abszolválta, a negyeddöntőbe jutásért a dél-koreai Kwon Soonwoo ellen lépett pályára. A két játékos először találkozott egymással.

Az első játszmában Fucsovics előtt nyílt több alkalommal lehetőség arra, hogy break előnybe kerüljön, azonban három fogadó előnyt kihasználatlanul hagyott. A szettet végül rövidítés döntötte el, ahol a magyar játékos 3-2-re ugyan még vezetett, onnantól viszont már csak egy pontot tudott nyerni a Tiebreak folyamán, így Soonwoo 7-6-tal megszerezte a vezetést. A dél-koreai nagyon közel volt ahhoz, hogy két játszmában lezárja a találkozót, viszont Fucsovics előbb 6-5-ös hátrányánál hárított két mérkőzéslabdát, majd 7-4 arányban megnyerve az újabb rövidítést kiegyenlített. A harmadik felvonás Soonwoo breakkel kezdődött, azonban Fucsovics hamar vissza tudott jönni. A magyar teniszező azonban a folytatásban sem tudott stabil lenni adogatásai mögött, amit kétszer is elveszített, a dél-koreai pedig 6-3-ra megnyerte a harmadik szettet, és továbbjutott. Kwon Soonwoo a következő körben a fehérorosz Ilya Ivashka-val mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Kwon Soonwoo-Fucsovics Márton 7/6(4) 6/7(4) 6/3

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu