Kihagyás vár Dominic Thiemre

Az osztrák teniszező ezen a héten mallorcán szeretett volna ráhangolódni a füves borításra, de legelső meccsén megsérült a csuklója.

Tavaly megnyerte élete első Grand Slam-tornáját, még egy továbbin döntőzött és az ATP Finalson is csak az utolsó meccsen kapott ki. Dominic Thiem karrierjének legjobb éve volt a 2020-as esztendő, de az azt követő nem sok pozitívumot kecsegtet az osztrák számára. Már tavasszal bevallotta, hogy motivációs gondokkal küzd, ami miatt alacsonyabb elvárásokat állított maga elé, majd a Roland Garros első körében az első két szett megnyerése után kikapott.

Thiem az elmúlt években egyértelműen előre tartó lépéseket tett pályafutásában, de a 2021-es esztendő kimondottan a visszaesésről szól. Az utóbb említett problémákat még egy jelentős csuklósérülés is tetézi, amit e hét kedden, a mallorcai ATP 250-es torna első körében szenvedett el a francia Mannarino ellen, közel a nyitószett megnyeréséhez. 5/2-re vezetett a US Open címvédője, mikor egy tenyeres után a jobb csuklójához nyúlt. Az osztrák kérte az orvosi segítséget, de ez sem volt elég a folytatás lehetőségéhez. A világranglista 5. helyezettje még aznap közölte a Twitteren, hogy Palma de Mallorcán a helyi korházban MRI-vizsgálatot hajtottak végre, de az orvosok nem tudtak diagnózissal szolgálni, ezért elutaztak Barcelonába ahhoz a specialistához, aki annak idején Rafa Nadalt vizsgálta hasonló gondok miatt.

Nem elenyésző a probléma…
Kép forrása portal4sport.com

Dr. Angel Ruiz Cotollo vizsgálatai után Thiem csütörtök délután közölte a hírt a Facebookon, hogy kihagyás vár rá. Porcleválás történt a jobb csuklójában, ennek következtében 5 hétig csuklósínt kénytelen viselni és ennek letelte után is csak magát a rehabilitációt kezdheti meg. Így tehát egyértelmű, hogy lemondja Wimbledont, illetve a betervezett, nyári tornái közül a hamburgi és gstaadi, salakpályás versenyeket is, ám a bejegyzésben olvasottak alapján az sem lehet meglepő, ha ennél több versenytől is kénytelen lesz majd távolmaradni.

Kiemelt kép forrása: atptour.com