Alex De Minaur lett Eastbourne bajnoka

Alex De Minaur remekül hangolt a wimbledoni viadalra. Az ausztrál az Eastbourne-i fináléban óriási csatában győzte le az olasz Lorenzo Sonego-t. 

Az Eastbourne-i ATP 250-es torna döntőjében a második kiemelt, ausztrál Alex De Minaur, és a harmadik helyen rangsorolt, olasz Lorenzo Sonego mérkőzött meg egymással. Mind a két játékos meglepetésembert búcsúztatott a legjobb 4 között, hiszen De Minaur a dél-koreai Kwon Soonwoo-t ejtette ki, Sonego pedig az ausztrál Max Purcell tündérmeséjének vetett véget.

A mérkőzés egy gyors breakváltással kezdődött, majd azért mind a két játékosnak rendesen meg kellett szenvednie, hogy tartsa az adogatását. A nyomást végül De Minaur bírta rosszabbul, aki az első játszma tizedik játékában elveszítette újra a szerváját, így Sonego 6-4-gyel szettelőnybe került. A második felvonásban az ausztrál nyitott breakkel, majd néhány makulátlan adogatójátékkal, és a legfontosabb pillanatban fogadóelőny hárításával megnyert gammel 6-4 arányban kiegyenlített, így másfél óra játékot követően jöhetett a döntő szett. A harmadik játszmában a fogadók nem sok vizet zavartak, ezáltal következhetett egy mindent eldöntő rövidítés. A Tiebreakban a két játékos 5-5-ig fej-fej mellett haladt, majd a legkritikusabb helyzetben De Minaur maradt higgadtabb, megnyerte a következő két pontot, így bezsebelte az Eastbourne-i tornagyőzelmet.

De Minaur először nyert füves borításon ATP tornát
Kép forrása: au.sports.yahoo.com

Alex De Minaur egész héten nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott, hiszen a döntőig szettet sem veszített, majd a fináléban az elbukott játszma, és a mindent eldöntő rövidítés súlya nem roppantotta össze. Az ausztrál teniszező így kiválóan melegített Wimbledonra, karrierje ötödik egyéni ATP tornagyőzelmét szerezte meg.

A döntő végeredménye: 

Alex De Minaur ( 2 )-Lorenzo Sonego ( 3 ) 4/6 6/4 7/6(5)

Kiemelt kép forrása: eurosport.hu