Wimbledon 2021: Fucsovics Márton legyőzte Jannik Sinnert!

Fucsovics Márton győzelemmel kezdett a 2021-es wimbledoni tornán. A magyar játékos ráadásul nagy skalpot könyvelhetett el, hiszen az olasz Jannik Sinnert győzte le négy játszmában. 

Fucsovics Mártonra nem várt egyszerű feladat az első fordulóban, hiszen a múlt hét pénteki sorsolást követően készülhetett a Jannik Sinner elleni összecsapásra. A két játékos eddig kétszer találkozott egymással, a 2020-as Australian Openen a magyar három játszmában nyert, amiért az olasz még abban az évben Szófiában vágott vissza.

A mérkőzés igazi break csatával kezdődött, hiszen 3-2-es Sinner vezetésig a két teniszező 2-2 alkalommal veszítette el az adogatását. A folytatásban már jóval magabiztosabb szervajátékok követték egymást, ám mielőtt a közönség berendezkedhetett volna egy izgalmas Tiebreakra, Sinner breakelni tudott, és 7-5-tel vezetést szerzett. A második felvonásban 2-2-őt követően Fucsovics volt képes meglépni ellenfelétől, aki ugyan 5-2-nél adogatóként még nem, de a következő játékban fogadóként már lezárta a játszmát, így 6-3-mal kiegyenlített. A harmadik szettben Fucsovics számára kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy 4 break labdát is hárítani tudott. A magyar játékos ráadásul a kihasználatlan fogadó előnyökért megbüntette Sinnert, és 7-5-tel egy szettre volt a továbbjutástól. A negyedik etapban az olasz kétszer is break előnyben teniszezhetett, ennek ellenére Fucsovics az adogatásai elvesztését követően azonnal egalizálni tudott, és így alakult 3-3-ra az eredmény. A magyar teniszező nem szeretett volna döntő szettet, és 3-3 után már nem engedélyezett újabb gamet ellenfelének, így négy játszmában továbbjutott.

Fucsovics Márton 3 óra 5 perc játék után győzte le Jannik Sinnert, és a következő fordulóban a cseh Jiri Vesely-vel találkozik.

A mérkőzés végeredménye: 

Fucsovics Márton-Jannik Sinner ( 19 ) 5/7 6/3 7/5 6/3