ATP Hamburg: Stefanos Tsitsipas a negyeddöntőben búcsúzott

Stefanos Tsitsipas számára nem kis meglepetésre a negyeddöntőben véget ért az idei hamburgi torna. A görög teniszező döntő szettben szenvedett vereséget a szerb Filip Krajinovic-csal szemben. 

Stefanos Tsitsipas miután első mérkőzését két szettben megnyerte Hamburgban az osztrák Dominik Koepfer ellen, az elődöntőbe jutásért a szerb Filip Krajinovic-csal mérte össze az erejét. A két játékos eddig kétszer találkozott egymással, 2019-ben a Roland Garroson, illetve ugyanebben az évben Baselben egyaránt a görög tudott nyerni.

Tsitsipas villámrajtot vett, és nagyon hamar ellépett 5-0-ra az első játszmában. Krajinovic ezt követően igyekezett visszazárkózni, ám erejéből csupán 3 megnyert gamere futotta, így a görög 6-3-mal vezetést szerzett. Annak ellenére, hogy Tsitisipas magabiztosan megnyerte az első szettet, Krajinovic kezdett egyre jobban belerázódni a játékba.  A szerb a második felvonásban 1-1 után teljes mértékben állva hagyta ellenfelét, és egy 6-1-et kiosztva a görögnek kiharcolta a döntő játszmát. Krajinovic lendülete kitartott a folytatásra is, a harmadik etap elején, majd a legvégén elvette Tsitsipas adogatását, és igen nagy meglepetést okozva elődöntőbe jutott, ahol a szintén szerb Laslo Djere-vel csap össze.

A mérkőzés végeredménye: 

Filip Krajinovic ( 6 )-Stefanos Tsitsipas ( 1 ) 3/6 6/1 6/3

Kiemelt kép forrása: essentiallysports.com