Az első kiemelt nyerte a Toronto Masterst

Daniil Medvedev sikerével zárult a US Open Series első nagy tornája.

Immáron négy különböző kemény pályás Masters-versenyen van tornagyőzelme Danill Medvedevnek, az oroszok világranglista másodikjának. A világbajnoki címvédő a szerb Novak Djokovic távollétében első kiemelt volt a torontói National Bank Openen, s bár a korábbi fordulókban akadt pár nehezebb mérkőzése, végül érvényesítette a papírformát és megszerezte pályafutása negyedik 1000-es tornagyőzelmét.

A fináléban a mezőny legmagasabb teniszezője, a 211 centiméterre megnőtt Reilly Opelka volt az ellenfele, aki kamatoztatni tudta hatalmas szerváit a gyors, torontói pályán, ám a legnagyobb meglepetést az elődöntőben okozta azzal, hogy legyőzte a harmadik kiemelt Stefanos Tsitsipast. Az amerikai teniszezőnek ez volt az első tornadöntője ilyen rangú versenyen, de nem lett belőle bravúrgyőzelem. Opelka a játékok nagyrészében tartotta magát a szerváival, de Medvedev három játékban is megtalálta a módját, hogy meg tudja zabolázni ellenfele már-már irreálisan felpattanó adogatásait. A találkozó 1 óra 27 percig tartott és 6/4 6/3-as Medvedev sikerrel zárult.

Szinte pontosan két éve nyerte meg első Masters-címét az orosz, az éppen ezen a héten kezdődő Cincinnati Mastersen, azóta pedig ez már az ötödik jelentősebb sikere kemény pályán: 2019-ben megnyerte továbbá a Shanghai-i 1000-est, tavaly a párizsi Bercy-csarnokban és a szezonzáró VB-n is veretlen maradt, most pedig már Kanadában is van egy ilyen kategóriájú sikere – mindemellett van már egy-egy Grand Slam-döntője a US Openről (2019) és az Australian Openről (2021) is. Egyre jobban úgy tűnik, hogy ezen a borításon (de akár összességében is) Medvedev számít “a második erőnek” közvetlen Novak Djokovic után…

Kép forrása: japantimes.co.jp