Alexander Zverev lett Cincinnati bajnoka

Alexander Zverev végső győzelmével zárult az ATP 1000-es cincinnati torna. A német teniszező a döntőben magabiztosan győzte le az orosz Andrey Rublevet. 

A cincinnati verseny fináléjában Andrey Rublev és Alexander Zverev csapott össze. Az orosz teniszező karrierje első ATP 1000-es tornagyőzelméért hajtott, míg a német igyekezett pályafutása ötödik Masters trófeáját megszerezni. A két játékos eddig négyszer játszott egymás ellen, ezeket a mérkőzéseket egyaránt Zverev nyerte meg.

Zverev villámrajtot vett a találkozó elején, elvette Rublev első két szervajátékát, így pillanatok alatt 4-0-ás vezetésre tett szert. A német a folytatásban remekül adogatott, esélyt sem adott Rublevnek a breakre, és ennek köszönhetően 6-2-vel szettelőnybe került. A meccs képe a második felvonásban sem változott, Zverev a játszma elején és a közepén is elnyerte ellenfele szerváját, ezáltal 5-1-nél egy gamere került a győzelemtől. Az orosz ugyan megpróbált visszakapaszkodni, azonban 5-3-nál a német fogadóként lezárta a mérkőzést. Zverev 59 perc játék után nyerte meg a finálét Cincinnatiben.

Zverev magabiztosan győzte le Rublevet a cincinnati torna fináléjában
Kép forrása: tellerreport.com

Alexander Zverev megszerezte pályafutása ötödik ATP 1000-es tornagyőzelmét. A német teniszező remek teljesítményt nyújtott Cincinnatiben, hiszen az elődöntőben pokolian nehéz helyzetből győzte le Stefanos Tsitsipast, majd a fináléban meggyőző tenisszel verte meg Andrey Rublevet.

A döntő végeredménye: 

Alexander Zverev ( 3 )-Andrey Rublev ( 4 ) 6/2 6/3

Kiemelt kép forrása: atptour.com