Andy Murray: nem érdemli meg a tiszteletet Stefanos

2021. augusztus 31.
by Jerry

A US Open első napjának rangadója a Murray-Tsitsipas mérkőzés volt, az ötszettes meccs utáni sajtótájékoztatón a skót indulatát fejezte ki, erős kritikával illette ellenfelét a mérkőzés szünetein töltött idő hosszúsága miatt.

Az Arthur Ashe Stadium közönsége ötórás meccsnek örülhetett, 2-6, 7-6 (7), 3-6, 6-3, 6-4 eredménnyel Stefanos Tsitsipas került ki végül győztesen a maratoni csatából. A mérkőzést követően adott interjújában a skót Andy Murray csalódottan nyilatkozott, szerinte görög ellenfele tisztességtelen előnyre tett szert azzal, hogy hosszú mosdószünetet tartott, és a kikért ápolási szünet idejét is sokallta.

„Csalódás, mert azt érzem, hogy ez nagy hatással volt a mérkőzés kimenetelére. Nem azt mondom, hogy feltétlenül megnyertem volna a meccset, de a szünetek után történteket befolyásolták a mérkőzés kimenetelét.” A világranglista harmadik a harmadik szett elvesztését követően kért orvosi szünetet a bal lába ápolására, a negyedik szett megnyerése után pedig mosdószünetre ment.

Murray már a pályán szóvá tette, hogy mennyi időt tölt pályán kívül az ellenfele, frusztrációja a meccs utáni médiamegjelenés alatt sem csökkent. „Az a baj, hogy nem tudsz fizikálisan megálljt parancsolni egy meccsen a testednek. Amikor egy ilyen brutális meccsen játszol és küzdesz, ha hét-nyolc percre megállsz, lehűlsz. Mentálisan fel tudsz rá készülni, nagyon is, de tény, hogy fizikailag hatással van rád, ha ilyen hosszú szünetet tartasz, nemhogy ezt többször is egy meccs során. Nem hiszem, hogy a lába problémát okozott” – mondta Murray. „A meccs az ápolást követően még több mint két óráig tartott, jó állapotban volt, remekül mozgott, gondoltam magamban.”

Tsitsipas állítása szerint csak a ruháját cserélte le a mosdóban. „Nem hiszem, hogy bármilyen szabályt megszegtem volna. A kereteket betartva játszottam, a szabályoknak megfelelően.”

„Zseniális játékosnak tartom” – folytatta Murray. „Azt hiszem, remekül illik a pályára, és a játékba. De nekem abszolút nincsen időm ilyen dolgokra, és elvesztette a tiszteletemet iránta.”

Érdekesség, hogy Murray két héten belül a második játékos, aki tisztességtelen előnnyel gyanúsítja Tsitsipast. A Cincinnati tornán nyolc perces mosdószünetet töltött az Alexander Zverev elleni mérkőzésen, a német a játékvezetőnek azt panaszolta, hogy Tsitsipas csal, és telefonon keresztül kap edzői segítséget.

Kép forrása: thetimes.co.uk