Patrick Mouratoglou: Nehéz teher nyomja a világelső vállát

2021. szeptember 1.
by Jerry

A francia edző szerint idegőrlő harc előtt áll Novak Djokovic, ha a naptári Grand Slam címre pályázik, és folytatni akarja hihetetlen sorozatát ebben az évben.

A melbourne-i, párizsi és wimbledoni sikere után a naptári Grand Slam megnyeréséért lép pályára a világelső szerb Novak Djokovic a héten rajtoló US Openen. A Grand Slam rekord megdöntése, és a tenisz történetének átírása plusz nyomást gyakorolhat Djokovic játékára. Serena Williams edzője szerint ez a teher még egy olyan, mentálisan nagyon erős játékosnak is nagy falat lehet, mint Djokovic. 

“Különleges év lehet ez Novak számára, aki mindig messze járt a Grand Slamek számát illetően két legnagyobb riválisától.”– nyilatkozta Mouratoglou. “Most egyenlő az állás, mindannyian 20 Grand Slam trófeával rendelkeznek, ezért tisztában van azzal, hogy valóban egy nagy lehetőség kapujában áll. Úgy érzem, hogy a szezon során egyre csak nő és nő a nyomás, a feszültség. A Stefanos Tsitsipas elleni Garros döntő első két szettjében sokkal idegesebbnek láttam, és feszültebbnek éreztem a játékát a megszokottnál. Az olimpián nem bírt az érzéseivel, és vereséget is szenvedett. Ez a pillanat jelenleg arról szól, hogy kordában tartsa az idegeit.”

Kép forrása: theguardian.com