Zverev újra kritizálta Tsitsipast

A német játékos első körös győzelme után beszélt a görög ellentmondásos viselkedéséről

A világranglista negyedik Zverev magabiztos győzelemmel jutott a US Open második fordulójába, miután 6-4, 7-5, 6-2 arányban legyőzte az amerikai Sam Querrey-t. 12 meccses győzelmi sorozattal büszkélkedhet: az olimpiai bajnoki címen kívül begyűjtötte a cincinnatti-i Masters tornagyőzelmet is.

Sajtótájékoztatóján így értékelte teljesítményét: “Nagyon jó, hogy ilyen erős ellenféllel kezdhettem, mert már a torna elején nagyon koncentráltan, magas szinten kellett teniszeznem. Korábban voltak problémáim hátrébb rangsorolt játékosokkal, akik ellen nehezebben tudtam felpörögni.” – mondta.

Nagy önbizalommal érkezett az év utolsó Grand Slamjére, ahol tavaly döntőt játszott Dominic Thiem ellen. Novak Djokovic egyik legkomolyabb kihívója lehet, és saját bevallása szerint is nagyon vágyik a new yorki trófeára.

Másokat is esélyesnek tart a győzelemre, többek között Stefanos Tsitsipast, akivel kapcsolatban mostanában megkerülhetetlen téma az indokolatlanul hosszú mosdóhasználat és a szabálytalan coaching körüli vita.

Zverev -aki Cincinnattiban maga is elszenvedője volt Tsitsipas etikátlan viselkedésének- így nyilatkozott az ügyről: “Ő a világ egyik legjobb játékosa, harmadik a világranglistán. Nem hiszem, hogy szüksége van ilyen trükkökre. Juniortornákon előfordulhat ilyen eset, de a legrangosabb versenyeken nem.” – vélekedett.

A mosdóhasználat ideje a teniszben nincs korlátozva, és azt sem tiltja a szabályzat, hogy a játékos magával vigye a mobiltelefonját. De Zverev szerint a játékosok között léteznek hallgatólagos normák az egészségügyi szünettel kapcsolatban, amiket Tsitsipasék rendszeresen áthágnak.

A német játékos továbbra is tartja magát a Western & Southern Openen megfogalmazott kritikájájoz, hogy Tsitsipas taktikai okokból, sportszerűtlenül használja a mosdószünetet: “Több mint 10 percre eltűnt. Az apja folyamatosan írt valamit a telefonján. És amint Stefanos visszatért a pályára, más taktikával kezdett teniszezni, teljesen megváltozott a játékának a képe. Mindenki látta, nemcsak én. Azt gondoltam, vagy valami mágikus hely ez a mosdó, vagy kommunikáltak egymással.” – jegyezte meg szarkasztikusan.

De Andy Murray-vel ellentétben Zverev továbbra is tiszteli Tsitsipast és felnéz rá: “Ettől függetlenül remek játékosnak tartom, nem akarok tiszteletlen lenni vele. Nem véletlenül nyert tornákat, és ért fel a ranglistán a harmadik helyre.”

Forrás

A kiemelt kép forrása: explica.co