US Open 2021: Alcaraz óriási csatában legyőzte Tsitsipast

Carlos Alcaraz nyerte a nap slágermeccsét. A 18 éves spanyol egy végletekig kiélezett mérkőzésen búcsúztatta a görög Stefanos Tsitsipast. 

A US Openen igen korán eljött az egyik legérdekesebbnek tűnő összecsapás, hiszen a görög Stefanos Tsitsipas a spanyolok feltörekvő tehetségével, Carlos Alcarazzal mérte össze az erejét.

Alcaraz kezdte brutális lendülettel a mérkőzést. A spanyol pillanatok alatt bezsebelte a találkozó első négy játékát, és előnye ugyan a folytatásban némileg olvadt, de valamennyit meg tudott belőle őrizni, így 6-3-mal vezetést szerzett. A második felvonás közepéig nagyon úgy nézett ki, ez az este Alcarazról szólhat, hiszen 3-0-val indította ezt a szettet is. Tsitsipas ekkor tudott érdemben bekapcsolódni a mérkőzésbe, sorra behúzta a kritikus játékokat, és 6-4-gyel kiegyenlített. A második szett megnyerése óriási támaszt adott a kissé már a szakadék szélére lelökött görögnek, aki a harmadik etapban 2-2 után zsinórban három gamet könyvelhetett el magának, így a 2-1-ért adogathatott. Tsitsipas azonban hiába vezetett 5-2-re dupla break előnnyel, és jutott el három játszmalabdáig is, a szettet rövidítésben mégis Alcaraz nyerte meg.

Alcaraz drámai csatában búcsúztatta Tsitsipast
Kép forrása: france24.com

Tsitsipas mintha mi sem történt volna tette a dolgát, és az apró jelei sem látszottak meg annak, hogy hatalmas fórból kiengedte a kezéből a harmadik játszmát. A görög pillanatok alatt összeszedte magát, és 27 perc leforgása alatt kiosztott egy 6-0-át spanyol vetélytársának, így következhetett a döntő szett. Az ötödik játszmában a fogadóknak annyi lapot osztottak, hogy Alcaraznak kellett egyetlen break labdát hárítania. Méltó módon a mindent eldöntő Tiebreak határozta meg ki nyeri meg ezt a késhegyig menő ütközetet. A rövidítésben Alcaraz tudott folyamatában előnyben játszani, 6-3-nál három mérkőzéslabdához jutott, amiből végül a harmadikat egy mérhetetlenül pontos tenyeres nyerővel kihasználta, így egy elképesztő mérkőzésen kiejtette Tsitsipast.

Carlos Alcaraz tehát pályafutása legnagyobb győzelmét aratta, és a legjobb 16 között, a német Peter Gojowczkkyal csap össze.

A mérkőzés végeredménye: 

Carlos Alcaraz-Stefanos Tsitsipas ( 3 ) 6/3 4/6 7/6(2) 0/6 7/6(5)

Kiemelt kép forrása: insidesport.co