Alex Corretja: Federer túl jó ahhoz, hogy a hátsó ajtón át távozzon

2021. szeptember 5.
by Jerry

A korábbi világranglista második helyezett Alex Corretja szerint a svájci a legutóbbi sérülése ellenére nem fogja szögre akasztani az ütőjét.

Roger Federer év elejei visszatérését megelőzően 14 hónapot töltött szüneten kétszeres térdműtétje után. A visszatérés azonban korántsem sikerült olyan jól mint tervezték. Wimbledoni vereségét követően nem sokkal bejelentette, hogy idén már nem lép pályára, és újabb térdműtét vár rá. Sokan vészjóslóan a svájci végleges visszavonulására számítanak, Corretja azonban közel sem hiszi azt, hogy a svájci ászt búcsúztatni kellene.

„Szerintem a maximumot akarja kihozni a hátralevő teniszéből. Nem a hátsó ajtón át akar távozni, ahhoz ő túl jó.  Versenyezni fog, és a végsőkig játszani. Ha megműtik az azért van, mert még mindig versenyképesnek tűnik. Wimbledonban 50%-on állt és mégis a negyeddöntőig jutott. Ha úgy érzed hogy minden rendben van, akkor még mindig van esélyed a győzelemre. Intenzitása és labdáinak a gyorsasága még mindig felülmúlja a többiekét”.

Habár a tenisztörténelem rekordjait illetően Federer még mindig holtversenyben áll Rafael Nadallal és Novak Djokovical, most már három és fél éve, hogy nem nyert trófeát Grand Slam tornán.

Kép forrása: essentiallysports.com