Djokovic: mentálisan lesz ez nehéz

2021. szeptember 6.
by Jerry

Novak Djokovic úgy véli, a naptári slam megnyerésének a kulcsa nem a fizikális, hanem sokkal inkább a mentális kihívások és elvárások leküzdése lesz.

US Open győzelme esetén ötven év után a világelső szerb lehet az első férfi teniszező, aki egy éven belül bezsebeli mind a négy Grand Slam trófeát. A harmadik körben a japán Kei Nishikorival találkozott, és jónak közel sem mondható játékkal 6-7, 6-3, 6-3, 6-2-vel biztosította helyét a legjobb 16 közé.

„Tudom milyen kihívások várnak még rám. Valószínűleg inkább mentálisan és érzelmileg lesz ez nagyon kemény – nyilatkozta a világelső szerb. Fizikálisan remekül érzem magam. Minden nap több órát tudok stabilan játszani, nem bánom ha sok időt kell a pályán töltenem. Igazából minél tovább tart egy mérkőzés, úgy érzem, folyamatosan nőnek az esélyeim, és bárki ellen jó lehetek öt szettben. Itt inkább arról van szó, hogy mindent kezelni kell, minden elvárást és nyomást, ami a pályán kívül történik. Ahogy már korábban mondtam, pillanatról pillanatra kell mindent megragadnod, végig a jelen pillanatban kell maradnod és kihozni belőle a legtöbbet. Soha nem voltam még ennyire motivált, hogy jól teljesítsek.”

„Nyilván nem én vagyok az egyedüli játékos, aki tovább és tovább akar jutni ezen a tornán. Remélhetőleg én emelhetem fel a végén a trófeát a magasba, ezért vagyok itt. Minden egyes nap a lehető legjobb akarok lenni, ez a cél. Meglátjuk mi lesz.”

Kép forrása: atptour.com