US Open 2021: Medvedev gond nélkül jutott tovább, Schwartzman búcsúzott

Megkezdődtek a nyolcaddöntős küzdelmek a US Openen. Daniil Medvedev három szettben győzte le Daniel Evanset, míg Botic Van de Zandschulp tündérmeséje tovább folytatódott Diego Schwartzman kiejtése után. 

Daniil Medvedev finoman szólva is bombaformában van, és ezt a brit Daniel Evans ellen is bebizonyította. Az orosz teniszező magabiztosan kezdte a találkozót, az első szettben 1 breaket vitt végig, és ezáltal szerzett 6-3-mal vezetést. A második felvonásban ugyan a brit már némileg komolyabb ellenállásra késztette Medvedevet, azonban így sem tudta elkerülni a kétszettes hátrányt. Ezt követően a harmadik játszmában már kinyílt az olló a két játékos között, az orosz kétszer is elvette Evans adogatását, és így meggyőző játékkal sima három szettben jutott be a negyeddöntőbe.

Medvedev továbbra sem veszített játszmát az idei US Openen
Kép forrása: usopen.org

Botic Van De Zandschulp elképesztő menetelése az idei US Openen tovább folytatódik. A világranglista 117. holland pár nappal ezelőtt legyőzte a norvég Casper Ruudot, most pedig az argentin Diego Schwartzman sem tudta megállítani. A holland magabiztosan nyerte meg az első két játszmát, és a harmadik etapban is szép komótos lépéseket tett a győzelem felé vezető úton. Zandschulp azonban hiába vezetett 4-2-re is, a harmadik játszma az argentiné lett 7-5 arányban, majd Schwartzman úgy tudta kiharcolni az döntő szettet, hogy két mérkőzéslabdát hárított. A holland kis híján kiengedte a kezéből a mérkőzést, de még időben összeszedte magát, és az ötödik játszmában csupán 1 játékot veszített, így nem kis meglepetésre legyőzte Schwartzmant.

Botic Van De Zandschulp óriási mérkőzésen győzte le Diego Schwartzmant
Kép forrása: record-eagle.com

A US Open felső ági negyeddöntőjének mezőnye Carlos Alcaraz és Felix-Auger Aliassime nevével egészült ki. A spanyol egy újabb öt szettes küzdelmet nyert meg, ezúttal a német Peter Gojowczyk ellen, a kanadai pedig négy játszmában győzte le az amerikai Francis Tiafoet.

A nyolcaddöntők eredményei: 

Felix Auger-Aliassime ( 12 )-Francis Tiafoe 4/6 6/2 7/6(6) 6/4

Carlos Alcaraz-Peter Gojowczyk 5/7 6/1 5/7 6/2 6/0

Botic Van De Zanschulp-Diego Schwartzman ( 11 ) 6/3 6/4 5/7 5/7 6/1

Daniil Medvedev ( 2 )-Daniel Evans ( 24 ) 6/3 6/4 6/3

Kiemelt kép forrása: news.in-24.com