Pörölytenisz – így jellemzi Djokovic Matteo Berrettini játékát

A világelső Juan Martín del Potróéhoz hasonlította negyeddöntős ellenfele stílusát

Novak Djokovic izzasztó negyedik körön van túl a US Openen.

A történelmi naptári Grand Slamre pályázó szerb a fiatal amerikaival, Jenson Brooksbyval találkozott az esti programban. Brooksby bátran kezdte a mérkőzést, ami talán kissé meglepte Djokovicot, így 6-1-re elvesztette az első szettet. Az Arthur Ashe stadion természetesen felrobbant, és teljes erőből a hazai reménységnek szurkolt, azonban a világelső innentől kezdve magasabb sebességbe kapcsolt, és végül 1-6, 6-2, 6-2, 6-3-ra megnyerte a találkozót.

A negyeddöntőben jól ismert ellenfél vár rá az olasz Matteo Berrettini személyében. Júliusban, a wimbledoni döntőben csaptak össze utoljára. A világranglista 8. Berrettini az első szettet még behúzta rövidítésben, de végül nem tudott komoly nyomást helyezni Djokovicra, aki 20. Grand Slam trófeáját emelhette magasba. Ezzel csatlakozott Roger Federer és Rafael Nadal elit klubjához, illetve megteremtette a lehetőséget, hogy az Open Era-ban első férfi versenyzőként elérje a naptári Grand Slamet.

Az esélyeket latolgatva Djokovic így nyilatkozott Berrettiniről: “Pörölyteniszt játszik. Az adogatása és a tenyerese is halálos, del Potro mellett talán övé a legnagyobb ütőerő. Az adogatás a legveszélyesebb fegyvere, ha az megy neki, akkor nagyon szoros meccsünk lesz.”

Berrettini és del Potro játékának hasonlósága nem jó ómen a világelső számára, hiszen a rengeteg sérüléssel bajlódó argentin volt az, aki a londoni és a riói olimpián is kiejtette Djokovicot. Berrettinit a wimbledoni vereségért való visszavágás lehetősége is nyilván fűteni fogja, így az egyre jobb formában teniszező Djokovicra minden bizonnyal kőkemény megmérettetés vár szerdán.

Forrás

A kiemelt kép forrása: www.tennismajors.com