US Open 2021: Djokovic és Zverev is negyeddöntőbe jutott

Kialakult a negyeddöntő párosítása a felső ágon 2021-es US Openen. Novak Djokovic készülhet a wimbledoni döntő visszavágójára Matteo Berrettini ellen, Alexander Zverev a dél-afrikai Lloyd Harris-szel mérkőzik meg a legjobb 8 között.

Novak Djokovic igyekezett újabb lépéssel közelebb kerülni a hőn áhított naptári Slam megszerzéséhez, és ezúttal a hazai közönség előtt teniszező Jenson Brooksbyt kellett legyőznie. A szerb számára azonban nem indult túlságosan fényesen a találkozó, miután az első szettet 6-1 arányban veszítette el. A világelső a második felvonást már magabiztosabban indította, azonban 3-0 után az amerikai még vissza tudott kapaszkodni. A szerb viszont nem hagyta, hogy forduljon a kocka, 3-2-nél elvette ellenfele adogatását, majd gond nélkül kiegyenlített. Djokovic a folytatásban már átvette a mérkőzés irányítását, a harmadik etapot 6-2-re nyerte meg, majd miután a negyedik szettben kétszer is elnyerte Brooksby szerváját, egy újabb 6-2-vel eldöntötte a továbbjutás kérdését. A szerbre a következő fordulóban kemény feladat vár, hiszen Matteo Berrettinivel találkozik. Az olasz a maga nyolcaddöntős mérkőzését négy játszmában abszolválta a német Oscar Otte-val szemben.

Djokovic ugyan szettet veszített, de így is magabiztosan jutott tovább
Kép forrása: jaunenglish.com

Alexander Zverev eddig különösebb probléma nélkül menetelt az idei US Openen, és a negyeddöntőbe kerülésért az olasz Jannik Sinner volt az ellenfele. A német csinálta meg a mérkőzés első breakjét, és miután magabiztosan tartotta a saját adogatását, 6-4-re megnyerte az első játszmát. A második felvonás fej-fej melletti küzdelmet hozott, majd 4-4-et követően Zverev két igen kritikus játékot tudott bezsebelni, aminek köszönhetően egy szett választotta el a továbbjutástól. Sinner igyekezett mindent megtenni, hogy a harmadik etap után ne érjen véget a találkozó, azonban hiába jutott el összesen öt játszmalabdáig is, a szettet Zverev behúzta rövidítésben. A német így elkerülte a túlórát, és készülhet a negyeddöntőre, ahol Lloyd Harris-szel csap össze. A dél-afrikai a legjobb 16 között 36 ászt ütve győzte le négy játszmában az amerikai Reilly Opelkát.

Zverev három szettben győzte le Sinnert
Kép forrása: atptour.com

A nyolcaddöntők eredményei: 

Novak Djokovic ( 1 )-Jenson Brooksby 1/6 6/3 6/2 6/2

Matteo Berrettini ( 6 )-Oscar Otte 6/4 3/6 6/3 6/2

Alexander Zverev ( 4 )-Jannik Sinner ( 13 ) 6/4 6/4 7/6(7)

Lloyd Harris-Reilly Opelka ( 22 ) 6/7(6) 6/4 6/1 6/3

Kiemelt kép forrása: usopen.org