US Open 2021: Auger-Aliassime a második elődöntős

Felix Auger-Aliassime jutott be másodikként a 2021-es US Open elődöntőjébe. A kanadainak másfél szettet kellett teniszeznie a legjobb 8 között, miután a spanyol Carlos Alcaraz lábsérülés miatt feladni kényszerült a találkozót. 

Daniil Medvedev arra várt, hogy ki lesz az ellenfele az elődöntőben. Az esti programban megrendezett negyeddöntőben a kanadai Felix Auger-Aliassime és a spanyol Carlos Alcaraz mérkőzött meg egymással.

A mérkőzés magabiztos adogatójátékokkal kezdődött, majd Auger-Aliassime 3-2-nél egy hosszú game végén a negyedik fogadóelőnyét breakre váltotta. Alcaraz igyekezett visszakapaszkodni a szettbe, 5-3-as hátrányánál komoly esélye is mutatkozott erre, ennek ellenére a kanadai le tudta zárni a játszmát. A második felvonásban Auger-Aliassime azonnal elvette ellenfele adogatását, nem sokkal később 3-1-es vezetésre tett szert, amikor Alcaraz lábsérülés miatt nem tudta folytatni a játékot.

Alcarazt lábsérülése akadályozta meg abban, hogy végig játssza a negyeddöntőt
Kép forrása: americanpost.news.

Felix Auger-Aliassime tehát bejutott pályafutása első Grand Slam elődöntőjébe, ahol az orosz Daniil Medvedevvel találkozik.

A mérkőzés végeredménye: 

Felix Auger-Aliassime ( 12 )-Carlos Alcaraz 6/3 3/1-nél Alcaraz feladta

Kiemelt kép forrása: eu.usatoday.com