US Open 2021: Djokovic nyerte a wimbledoni döntő visszavágóját

Novak Djokovic a wimbledoni döntő után ismét legyőzte az olasz Matteo Berrettinit. A szerb világelső így készülhet az Alexander Zverev elleni elődöntőre. 

Novak Djokovic már a negyeddöntőben lépett pályára a US Openen, és a hatodik kiemelt Matteo Berrettini volt az ellenfele. Az olasznak volt miért törlesztenie, hiszen idén a szerb a Roland Garros negyeddöntőjében, valamint a wimbledoni torna fináléjában is legyőzte.

Az első játszmát 5-5-ig késhegyig menő adogatójátékok jellemezték, de mind a két teniszező remekül állta a sarat. 5-5-nél Berrettini tudott újítani, elvette Djokovic szerváját, majd a negyedik játszmalabdájánál már lezárta az első szettet. A szerb a hátrány tudatában emelni tudott a játéka színvonalán, a második, illetve a harmadik felvonásban adogatóként nagyon magabiztosnak bizonyult, emellett 2-2 alkalommal elnyerte az olasz szerváját, és ennek köszönhetően két egyaránt 6-2-re bezsebelt szettel magához ragadta a vezetést. A világelső a negyedik etapban sem kívánt engedni a szorításból, az első Berrettini szervajátékból breaket csinált, és előnyét különösebb gond nélkül megőrizte a mérkőzés végéig.

Djokovic az első szett elvesztése után magabiztosan győzte le Berrettinit
Kép forrása: usopen.org

Novak Djokovic 3 és fél óra játékot követően búcsúztatta Berrettinit, és megpróbálhat visszavágni a német Alexander Zverevnek az olimpiai elődöntős vereségért.

A mérkőzés végeredménye: 

Novak Djokovic ( 1 )-Matteo Berrettini ( 6 ) 5/7 6/2 6/2 6/3

Kiemelt kép forrása: philstar.com