ATP San Diego: Norrie és Ruud döntőzik

Cameron Norrie és Casper Ruud mérkőzik meg egymással a San Diego-i ATP 250-es torna döntőjében. A brit egy újabb nagy skalpot begyűjtve legyőzte Andrey Rublevet, míg Casper Ruud döntő szettben búcsúztatta Grigor Dimitrovot. 

Andrey Rublev eddig magabiztosan menetelt San Diegoban, viszont az elődöntőben nem várt rá egyszerű feladat, hiszen Norrie ezen a tornán Koepfer, Evans és Shapovalov legyőzésével jutott el a legjobb 4-ig. Az orosz ennek ellenére meggyőzően kezdte a találkozót, hiszen a mérkőzés negyedik játékában breakelni tudott, majd saját adogatása mögött egy percig sem ingott meg, és 6-3-mal vezetést szerzett. A második játszma forgatókönyve lemásolta az elsőét, azzal a különbséggel, hogy ezúttal Norrie vette el egyetlen alkalommal Rublev szerváját, és ennek köszönhetően 6-3-mal kiegyenlített. A brit ráadásul a harmadik felvonásra is megőrizte a lendületét, 1-1-nél került break előnybe, majd ezt követően egy fikarcnyi esélyt sem adott ellenfelének fogadóként, és egy 6-4-re megnyert szettel bejutott a fináléba. A brit remek évet tudhat maga mögött, hiszen idén már ötödször játszhat ATP tornán finálét, és egy lépésre van attól, hogy megszerezze 2021-ben a második trófeáját.

Norrie hatalmas skalpot begyűjtve döntőt játszhat San Diegoban
Kép forrása: sportscentre.live

A San Diego-i torna második elődöntőjében a norvég Casper Ruud és a bolgár Grigor Dimitrov csapott össze. Dimitrov hiába tudott rögtön 2-0-ra ellépni, a folytatásban adogatása mögött nem tudott stabil maradni. Ruud ezt kíméletlenül ki is használta, kétszer elnyerte a bolgár szerváját, és 6-4-gyel szettelőnybe került. A norvég a második felvonás elején már szett és break előnyben teniszezhetett, azonban ezt követően két alkalommal is elveszítette az adogatását, Dimitrov pedig egy újabb 6-4-re végződött etappal kiharcolta a döntő játszmát. A harmadik szett első négy adogatójátéka mind a fogadó zsákmánya lett, majd Ruud 3-3-nál újra breakelni tudott, ám ezt az előnyt már nem engedte ki a kezei közül, így 2 és fél óra játékot követően abszolválta a mérkőzést. A norvég bejutott pályafutása első kemény pályás tornadöntőjébe.

Ruud döntő szettben győzte le Dimitrovot
Kép forrása: xnewsnet.com

Cameron Norrie megszerzi idei második tornagyőzelmét, avagy Casper Ruud először nyer kemény pályás versenyt? A San Diego-i torna fináléját hétfőre virradóra rendezik meg, ami hajnali 1 órakor kezdődik.

Az elődöntők eredményei: 

Cameron Norrie-Andrey Rublev ( 1 ) 3/6 6/3 6/4

Casper Ruud ( 2 )-Grigor Dimitrov 6/4 4/6 6/4

Kiemelt kép forrása: eatgreeksouvlakifl.com