ATP Indian Wells: Kialakult a nyolcaddöntő párosítása

Teljes lett a nyolcaddöntős mezőny az Indian Wells-i ATP 1000-es tornán. Tsitsipas és Zverevnek is meg kellett dolgoznia a továbbjutásért, Berrettini két szettben búcsúzott. 

Stefanos Tsitsipasra érdekes mérkőzés várt a harmadik fordulóban, hiszen Fabio Fognini napi formája teljes mértékben kiszámíthatatlan. Az olasz teniszező remekül kezdte a találkozót, hiszen az első játszmában kétszer is elvette ellenfele adogatását, és ezáltal 6-2-vel vezetést szerzett. Fognini ráadásul azzal, hogy a második felvonás elején is elnyerte Tsitsipas szerváját, tett egy újabb lépést a győzelem felé vezető úton. A görög viszont innentől talált magára, a második szettet könnyedén megfordította 6-3 arányban, majd a döntő játszmát egy breaknek köszönhetően 6-4-gyel zsebelte be. Tsitsipas a negyeddöntőbe kerülésért a Cristian Garint búcsúztató, ausztrál Alex De Minaurral csap össze.

Tsitsipas már nehéz helyzetben volt, de fordítani tudott Fognini ellen
Kép forrása: reuters.com

Alexander Zverev sem kapott egyszerű feladatot a harmadik körben, hiszen Andy Murray várt rá. A brit a mérkőzés elején nem teketóriázott sokat, rögtön breakelni tudott, és 3-0-ás előnybe került. A német teniszező azonban a hátrány tudatában összeszedte magát, és a játszma során csupán 1 további játékot veszített, így 6-4-gyel behúzta a szettet. A második etapot ismét Murray indította sokkal jobban, ennek ellenére neki kellett break hátrányban, Zverev 6-5-ös vezetésénél a Tiebreakért visszaküzdenie magát. A rövidítésben ismét a német pillanatai következtek, aki így két szettben végül lezárta a találkozót. Zverev a nyolcaddöntőben a francia Gael Monfils-szal mérkőzik meg.

Zverev ha nem is könnyedén, de végül két szettben legyőzte Murrayt
Kép forrása: canadaexpressnews.com

A nap legmagasabban kiemelt búcsúzója az olasz Matteo Berrettini volt. Az hazai közönség emiatt természetesen maximálisan boldog lehetett, mivel az idei wimbledoni finalistát Taylor Fritz ejtette ki. Az amerikai az első játszmában már 5-1-es előnyben is teniszezhetett, azonban a vezetés megszerzéséért kicsit meg kellett szenvednie, de 6-4-re így is megnyerte a szettet. A második felvonásban az amerikainak elegendőnek bizonyult egyetlen break, és miután 6-3-mal abszolválta a szettet, magabiztosan jutott tovább. Fritz a következő fordulóban egy újabb olasz teniszezővel találkozik, hiszen Jannik Sinner lesz az ellenfele.

Fritz meglepően simán búcsúztatta Berrettinit
Kép forrása: atptour.com

A harmadik forduló eredményei: 

Taylor Fritz ( 31 )-Matteo Berrettini ( 5 ) 6/4 6/3

Jannik Sinner ( 10 )-John Isner ( 20 ) W.O.

Gael Monfils ( 14 )-Kevin Anderson 7/5 6/2

Alexander Zverev ( 3 )-Andy Murray 6/4 7/6(4)

Nikoloz Basilashvili ( 29 )-Albert Ramos-Vinolas 4/6 7/6(2) 6/2

Karen Khachanov ( 24 )-Pablo Carreno Busta ( 12 ) 6/0 6/4

Alex De Minaur ( 22 )-Cristian Garin ( 13 ) 6/4 6/2

Stefanos Tsitsipas ( 2 )-Fabio Fognini ( 25 ) 2/6 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: supersport.com