ATP Indian Wells: Dimitrov-Norrie elődöntő a felső ágon

Grigor Dimitrov és Cameron Norrie játssza egymás ellen a felső ági elődöntőt Indian Wellsben. A bolgár döntő szettben győzte le a lengyel Hubert Hurkaczot, míg a brit igen csúnyán átgázolt az argentin Diego Schwartzmanon. 

Az Indian Wells-i negyeddöntős program Cameron Norrie és Diego Schwartzman összecsapásával vette kezdetét. Előzetesen inkább egy szoros küzdelemre lehetett számítani, azonban ennek a brit ellentmondott, hiszen igen csúnya verésben részesítette argentin ellenfelét. Norrie az első játszmában nem veszített gamet, majd a második felvonásban 2-2 után egyszerűen állva hagyta Schwartzmant. A torna 21. kiemeltje 1 óra 13 perc játék után jutott be pályafutása első ATP 1000-es elődöntőjébe.

Norrie mindösszesen két játékot veszített Schwartzman ellen
Kép forrása: goodwordnews.com

A felső ág másik negyeddöntőjében Grigor Dimtrov és Hubert Hurkacz mérkőzött meg egymással. A találkozó első hét játékát egyaránt az adogató zsebelte be, majd Hurkacz 4-3-as vezetésnél megtörte a csendet, és elvette a bolgár szerváját. A lengyel pedig nem teketóriázott sokat, magabiztosan hozta a soron következő adogatását, így 6-3-mal vezetést szerzett. A második etapban Hurkacznak megvolt az esélye a szett és break előnyre, ráadásul a játszma késői szakaszában, azonban ezt az lehetőséget elpazarolta. A lengyel könnyelműségét Dimitrov kíméletlenül megbüntette, és 6-4-gyel kiegyenlített. A harmadik felvonás hatodik játékában a bolgár került break előnybe, azonban amikor ki kellett volna szerválni a meccset, megtorpant, és végül a Tiebreak döntötte el a továbbjutás kérdését. A rövidítésben viszont ismét Dimitrov akarata érvényesült, aki így egy 2 óra 40 perces csatát követően búcsúztatta Hurkaczot. A bolgár győzelmének köszönhetően közel 2 év után játszhat újra elődöntőt Masters tornán.

Dimitrov óriási csatában győzte le Hurkaczot
Kép forrása: tennissection.com

A ma este folyamán tovább folytatódnak a negyeddöntős küzdelmek. Este 8 órakor Stefanos Tsitsipas és Nikoloz Basilashvili méri össze az erejét, majd ezt követően Alexander Zverev igyekszik a hazai közönség előtt teniszező Taylor Fritzet búcsúztatni.

A negyeddöntők eredményei: 

Cameron Norrie ( 21 )-Diego Schwartzman ( 12 ) 6/0 6/2

Grigor Dimitrov ( 23 )-Hubert Hurkacz ( 8 ) 3/6 6/4 7/6(2)

Kiemelt kép forrása: thestatszone.com