ATP Indian Wells: Norrie-Basilashvili döntőt rendeznek

Cameron Norrie és Nikoloz Basilashvili játssza egymás ellen a döntőt az Indian Wells-i ATP tornán. Mind a két játékos 2 szettben abszolválta az elődöntőjét. 

Az 2021-es Indian Wells-i torna első elődöntőjében Cameron Norrie és Grigor Dimitrov mérkőzött meg egymással. A brit nagy lendülettel kezdte a találkozót, és miután elhúzott 4-0-ra, közel volt a vezetés megszerzéséhez. A bolgár ugyan próbált visszakapaszkodni, azonban ebben a játszmában csupán két játék megnyerésére futotta az erejéből, így Norrie 6-2-vel szettelőnybe került. A torna 21. kiemeltje ráadásul a második felvonást is rögtön breakkel nyitotta, és ezt a minimális fórt meg tudta őrizni a játszma végéig. Norrie 6-4-re húzta be a második etapot, és ennek köszönhetően 1 óra 27 perc játék után bejutott pályafutása első Masters döntőjébe.

Norrie magabiztosan győzte le Dimitrovot
Kép forrása: minifeednews.com

Az amerikai közönség igyekezett teljes erőből szurkolni az egyetlen versenyben maradt hazai játékosnak. Taylor Fritz miután igen nagy skalpokat gyűjtött be ezen a héten, a döntőért Nikoloz Basilashvilivel mérte össze az erejét. Az első játszmában egy darabig magabiztos adogatójátékok követték egymást, majd az amerikainak adódott több lehetősége, hogy lezárja a szettet. Fritz azonban kihasználatlanul hagyott három játszmalabdát, a vezetést pedig Basilashvili szerezte meg Tiebreakban. A második etapban a grúz a hatodik játékban került break előnybe, majd miután amikor ki kellett szerválni a mérkőzést, megnyert egy igen küzdelmes gamet, végül két szettben továbbjutott. Nikoloz Basilashvili döntő beli ellenfeléhez hasonlóan készülhet karrierje első 1000-es verseny fináléjára.

Basilashvili két szettben búcsúztatta Fritzet
kép forrása: firstsportz.com

Az elődöntők eredményei: 

Cameron Norrie ( 21 )-Grigor Dimitrov ( 23 ) 6/2 6/4

Nikoloz Basilashvili ( 29 )-Taylor Fritz ( 31 ) 7/6(3) 6/3

Kiemelt kép forrása: bangkokpost.com