Cameron Norrie lett Indian Wells bajnoka

Cameron Norrie megszerezte pályafutása első ATP 1000-es tornagyőzelmét. A brit teniszező a fináléban döntő szettben győzte le a grúz Nikoloz Basilashvilit. 

A meglepetések hetének végéhez értünk Indian Wellsben, és már csak a finálé volt hátra. A kérdés csupán az volt, Cameron Norrie vagy Nikoloz Basilashvili szerzi meg karrierje első ATP Masters elsőségét. A két játékos ezt a meccset megelőzően idén Rotterdamban mérte össze az erejét, akkor a brit egy igen csúnya verésben részesítette a grúzt.

Norrie hamar megcsinálta a találkozó első breakjét, azonban ezt követően Basilashvili elkezdett sokkal agresszívabban teniszezni, ezáltal hamar vissza tudott kapaszkodni a játszmába. A szett második felében a grúz még tudott emelni a játéka színvonalán, továbbra is inkább Ő irányította a labdameneteket, és ennek köszönhetően 4-3-nál elvette ellenfele adogatását. Basilashvili pedig nem teketóriázott sokat, semmire hozta a szerváját, így 6-3-mal megszerezte a vezetést.

Basilashvili meggyőző tenisszel került szettelőnybe
Kép forrása: bigrapidnews.com

A második felvonásban miután Norrie kezdte az adogatást, mindig a grúznak kellett menni az eredmény után, de ezt egy jó darabig sikeresen megtette. Basilashvili játéka továbbra is nagyon magas szintű volt, így a brit kénytelen volt valami váratlant előhúzni a kalapjából. Norrie 5-4-es vezetésnél egy elképesztően finom kezű röptével, majd egy káprázatos elütéssel jutott el három játszmalabdáig. Ezt a nyomást már nem bírta a grúz, 0-40-nél hibázott, így Norrie 6-4-gyel kiegyenlített.

Norrie a döntő szettre fokozottan vált egyre stabilabbá, amit Basilashvili nem tudott megfelelő módon lereagálni. A brit a harmadik játszma elején elnyerte ellenfele adogatását, és egyértelműen látszott, hogy óriási fordulat állt be a mérkőzésen. Norrie ráadásul 4-1-nél dupla break előnybe került, így a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott. A brit pedig nagyon magabiztosan lezárta egyből a találkozót, és 1 óra 51 perc játék után lett Indian Wells újdonsült bajnoka.

Norrie lett az első brit bajnoka Indian Wellsnek
Kép forrása: eurosport.com

Cameron Norrie első britként nyert tornát Indian Wellsben. A 26 éves teniszező fantasztikus héten van túl, hiszen a 6 mérkőzésből négyet döntő szettben tudott abszolválni, ráadásul a fináléban felül tudott múlni egy sokáig kiválóan játszó Nikoloz Basilashvilit. Norrie a győzelmének köszönhetően feljött a világranglista 15.helyére.

A döntő végeredménye: 

Cameron Norrie ( 21 )-Nikoloz Basilashvili ( 29 ) 3/6 6/4 6/1

Kiemelt kép forrása: news.in-24.com