Tarolt az olasz csodagyerek Antwerpenben

Jannik Sinner első kiemelt volt a fedett pályás, ATP 250-es tornán, ő pedig be is bizonyította, hogy miért. Nagy lépést tett a torinói ATP Finals felé.

Mindössze kettő és fél hónapja töltötte be 20. életévét, de már 5 tornagyőzelemnél jár Jannik Sinner, az olasz férfi tenisz legnagyobb tehetsége. Szinte napra pontosan kettő éve érte el első jelentősebb sikerét a 21 éven aluliaknak megrendezett NextGen ATP Finals megnyerésével – ráadásul olasz közönség előtt, Milánóban – azóta pedig már megötszörözte címeinek számát. A dél-tiroli srác korához képes párját ritkító ütőerőt tudhat magáénak, ennek köszönhetően emelkedik ki a generációjából, s jósolnak neki fényes karriert. Hogy mennyire ritkaságszámba megy ilyen fiatalon ilyen eredményesnek lenni, jól mutatja, hogy Novak Djokovic 2007-es estorili sikere óta a legfiatalabb ötszörös tornagyőztes lett az ATP Touron.

2021-ben ráadásul ez már a negyedik sikere Melbourne, Washington és Szófia után. Most viszont, Antwerpenben diadalmaskodott a legmagabiztosabban, szettveszteség nélkül. Legelső meccsén kor- és honfitársa, Lorenzo Musetti ellen még játszott egy 7/5-ös játszmát, de utána megállíthatatlan volt. Különösen az utolsó két meccsén: az elődöntőben a dél-afrikai Harrist és a döntőben a második kiemelt Diego Schwartzmannt is 6/2 6/2-re győzte le. Újbóli sikerével pedig bejelentkezett a szintén hazai közönség előtt, Torinóban rendezendő ATP Finals utolsó kvalifikációs helyeinek egyikére.

Múlt héten Andrey Rublev csatlakozott Djokovic, Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas és Alexander Zverev mellé, a következő pedig a szintén olasz Matteo Berrettini lehet. Ha elkönyveljük az idei Wimbledoni döntős kvalifikálását, akkor már csak két kiadó “jegy” marad és négy esélyesebb aspiráns, név szerint: Sinner, Casper Ruud, Hubert Hurkacz és az Indian Wells-i bajnok Cameron Norrie. Az európai fedett pályás idény fő kérdése tehát sokadjára is ugyanaz, de változatlanul izgalmas. Ezen a héten Bécsett (ATP 500) és Szentpétervárott (ATP 250) folyik majd a harc.

Borítókép forrása: tennisworldusa.org