ATP Szentpétervár: Cilic és Fritz döntőzik

Marin Cilic-Taylor Fritz döntőt rendeznek Szentpéterváron. A horvát a vártnál simábban győzte le Botic Van De Zandschulpot, míg az amerikai szetthátrányból fordított Jan-Lennard Struff ellen. 

Taylor Fritz döntő szettes csatán esett túl, hogy bejusson a szentpétervári torna döntőjébe. Az amerikai teniszező a legjobb 4 között a többek között Denis Shapovalovot is búcsúztató Jan-Lennard Struff ellen mérkőzött meg. Az amerikai hiába kezdte korai breakkel a találkozót, a német a folytatásban néhol már káprázatos megoldásokat bemutatva emelni tudott a játéka színvonalán, és 7-5-tel elvitte az első szettet. Fritz az elveszített játszma ellenére képes volt rendezni a sorait, és a folytatásban pontról-pontra átvette az irányítást. A torna ötödik kiemeltje ennek köszönhetően viszonylag simán megfordította az összecsapást, hiszen a második, illetve a harmadik felvonásban mindösszesen 4 gamet engedélyezett Struffnak. Fritz 1 óra 58 perc játék után biztosította a helyét a fináléban, és megküzdhet idei első tornagyőzelméért.

Fritz 2019 után nyerhet ismét ATP tornát
Kép forrása: atptour.com

Marin Cilic zsinórban a második héten készülhet ATP torna döntőjére. A horvát teniszezőre előzetesen nem várt egyszerű feladat a legjobb 4 között, hiszen az Andrey Rublevet legyőző Botic Van De Zandschulppal mérte össze az erejét. A horvát azonban ezen a mérkőzésen semmi esélyt nem adott holland ellenfelének. Cilic az első szettben 3-2-nél került break előnybe, majd miután könnyedén hozta a saját adogatásait, 6-3-mal vezetést szerzett. A játék képe a második etapban sem változott meg, és miután a 2014-es US Open bajnoka két újabb alkalommal elvette Zandschulp szerváját, egy újabb 6-3-ra megnyert szettel lezárta a találkozót, így nagyon meggyőző tenisszel jutott be a fináléba.

Cilic magabiztosan győzte le Zandschulpot az elődöntőben
Kép forrása: tenissection.com

A szentpétervári ATP tornán tehát Marin Cilic-Taylor Fritz döntő kerül megrendezésre. 2011 után ismét felül a horvát a trónra Szentpéterváron, avagy először lesz amerikai bajnoka ennek a versenynek? A finálé délután fél 3-kor veszi kezdetét.

Az elődöntők eredményei: 

Marin Cilic-Botic Van De Zandschulp 6/3 6/3

Taylor Fritz ( 5 )-Jan-Lennard Stuff 5/7 6/3 6/1

Kiemelt kép forrása: firstsportz.com