Marin Cilic diadalmaskodott Szentpéterváron

Marin Cilic nyerte meg a szentpétervári ATP 250-es versenyt. A horvát teniszező a fináléban egy végletekig kiélezett mérkőzésen győzte le az amerikai Taylor Fritzet. 

A szentpétervári torna fináléját Marin Cilic és Taylor Fritz játszotta egymás ellen. A horvát szeretett volna 2011-et követően ismét felülni a trónra az orosz városban, míg az amerikai próbálta megszerezni karrierje második egyéni ATP tornagyőzelmét. A két játékos legutóbb a 2017-es Indian Wells-i tornán csapott össze, ahol Fritz tudott nyerni.

A találkozó magabiztos szervajátékokkal kezdődött, majd a hatodik gameben Cilic szinte a semmiből, többek között Fritz két kettős hibájának köszönhetően breakelni tudott. A horvát 5-3-nál adogathatott a szettért, azonban ekkor megtorpant, így az amerikai visszakapaszkodott. A játszma sorsát Tiebreak döntötte el, ahol Cilic nyújtott kiegyensúlyozottabb teljesítményt, aki ezáltal 7-6-tal vezetést szerzett. A második felvonásban a horvát ugyan kétszer is break előnyben teniszezhetett, ám ahogy elvette ellenfele adogatását, a következő játékban elveszítette a sajátját. A torna ötödik kiemeltje kegyetlenül megbüntette Cilic könnyelműségét, és 6-4-gyel kiegyenlített. A harmadik etapot Fritz indította jobban, mivel a negyedik gameben elnyerte a horvát szerváját. A 2014-es US Open bajnok ennek ellenére nem roppant össze, remek megoldásokkal pillanatok alatt eltüntette a break hátrányt. A mérkőzés végjátékában a gamek megnyeréséhez mindig egy picit az amerikai állt közelebb, azonban a horvát amikor igazán kellett, káprázatos teniszt nyújtva nyerte a pontokat. Cilic a számára lehető legjobb pillanatban 4-4-nél breakelt, majd miután hozta a saját adogatását, 2 óra 25 perc játék után behúzta a finálét.

Cilic hatalmas csatában nyerte meg a szentpétervári finálét
Kép forrása: atptour.com

Marin Cilic tehát 2011 után lett ismét a szentpétervári torna bajnoka. A horvát teniszező sok küzdelmes összecsapás árán nyerte meg a versenyt, hiszen Khachanov, Bautista Agut és Fritz ellen is döntő szettre kényszerült, aki így megszerezte karrierje 20. egyéni ATP tornagyőzelmét.

A döntő végeredménye: 

Marin Cilic-Taylor Fritz ( 5 ) 7/6(3) 4/6 6/4