Monfils: Nagyon minimális az esélyem a győzelemre

2021. november 4.
by HerczegGabor

Rettentően nehéz mérkőzéseken van túl a ,,tenisz showmanja” a francia Gael Monfils, aki az első körben a selejtezős szerb Miomir Kecmanovic ellen szetthátrányból fordítva tudott győzni, majd a következő fordulóban ugyanezt sikerült megismételnie a honfitárs Adrian Mannarino ellen is.

A francia eddig már közel öt órát töltött a pályán, ami érthető módon teljesen megviselte a szervezetét, ami így alaposan lecsökkenti a korábbi világranglista hatodik helyezett Monfils esélyeit a világelső szerb Novak Djokovic ellenében, akivel a legjobb 16 között kellene megmérkőznie.

Mindenképpen figyelemre méltó, hogy ez lesz a kettejük 18. találkozója az ATP Touron, viszont nem sok jóban reménykedhet a nem teljesen százszázalékos formában levő francia, hiszen karrierje során még sosem tudta legyőzni a jelenlegi világelsőt.

„Lesz egy röntgenvizsgálatom majd a meccsem előtt, mindenképpen figyelek arra, hogy reagál majd a testem. Amikor teljes mértékben egészséges voltam, akkor sem tudtam legyőzni Novakot, így most, hogy nem vagyok százszázalékos, sajnos nagyon minimális az esélyem a győzelemre. ’’-nyilatkozta Monfils.

kiemelt kép:tennisworldusa.org