Carlos Alcaraz diadalmaskodott a NextGen világbajnokságon

Carlos Alcaraz végső győzelmével zárult a milánói NextGen világbajnokság. A spanyol teniszező a döntőben magabiztosan múlta felül az amerikai Sebastian Kordát. 

Álomdöntőt rendeztek a milánói NextGen világbajnokságon, hiszen az első és a második kiemelt összecsapása zárta a tornát. Carlos Alcaraz a fináléig nagyon meggyőzően teniszezett, mivel a négy mérkőzés alatt csupán 1 szettet veszített el. Sebastian Kordának már jobban meg kellett szenvednie a döntőbe jutásért, ráadásul igen kemény csatát nyert meg az elődöntőben Brandon Nakashimával szemben.

Az első játszmában inkább Alcaraznál rezgett a léc adogatóként. Korda azonban hiába jutott el összesen 5 fogadóelőnyig, azokból egyet sem tudott értékesíteni. A szett sorsáról végül a rövidítés döntött, ahol fejben a spanyol maradt némileg higgadtabb, így 4-3-mal megszerezte a vezetést. A második játszmában Alcaraz már jóval magabiztosabb volt a saját szervái mögött, majd 2-2-nél Korda hathatós segítségének köszönhetően break előnybe került. A spanyol pedig nem teketóriázott sokat, hozta a soron következő adogatását, ezáltal egy szettre került a tornagyőzelemtől. Korda igyekezett visszakapaszkodni a mérkőzésbe, viszont igen nagy hibának bizonyult, hogy egy újabb break esélyt szalasztott el. A torna első kiemeltje innentől végérvényesen átvette az irányítást, és meg sem állt a trófea elhódításáig. Alcaraz 4-2 arányban zsebelte be a harmadik felvonást, és 1 óra 26 perc játékot követően nyerte meg a milánói NextGen világbajnokságot.

Carlos Alcaraz meggyőző teljesítménnyel nyerte meg a NextGen világbajnokságot
Kép forrása: kiratas.com

Nem férhet kétség ahhoz, hogy Carlos Alcaraz teljes mértékben megérdemelten nyerte meg a milánói viadalt. A spanyol teniszező úthengerként ment át a mezőnyön, hiszen csupán Juan Manuel Cerundolo a csoportkörben tudott tőle szettet elrabolni. Kíváncsian várjuk mekkora löketet ad a 18 éves játékos számára egy ilyen tornagyőzelem a jövőben.

A döntő végeredménye: 

Carlos Alcaraz ( 1 )-Sebastian Korda ( 2 ) 4/3(5) 4/2 4/2

Kiemelt kép forrása: sportsnet.ca