ATP Finals 2021: Matteo Berrettini drámája beárnyékolta az esti programot

Az idei wimbledoni döntősnek hazai közönség előtt újult ki a sérülése, s nemcsak a Zverev elleni meccset, de az egész tornát fel kellett adnia.

Pazarul kezdődött Alexander Zverev (3.) és Matteo Berrettini (6.) összecsapása a torinói ATP Finals nyitónapjának második mérkőzésén a Vörös csoportban. Annak ellenére, hogy az évzáró világbajnokság új helyszínén rendkívül gyors a pálya és mindkét fél a szerváira alapozza a játékát a nyitószett maratoni hosszúságú lett, ugyanis 97(!) percig tartott. Érzékeltetésképpen: az első meccs Daniil Medvedev (2.) és Hubert Hurkacz (7.) között 2 óra 3 perces volt és három szettet játszottak.

Az előnyt az olimpiai bajnok német szerezte meg azok után, hogy a tie-break előtti játékban két játszmalabdát is hárítania kellett. Minden adott volt ahhoz, hogy az idei Madrid Masters-döntőjének visszavágója emlékezetes legyen, ám a következő szett elején Berrettini hasizma megsérült, az egyik tenyeres ütését követően. Arckifejezése nagyon árulkodó volt, ugyanis neki ez szinte állandó probléma, ami most a legrosszabbkor, hazai pályán újult ki a világbajnokságon. Rögtön kikérte a fizioterapeuta segítségét, s bár az ápolás után még egy labdamenetet lejátszott, de egyértelmű volt, hogy ebben az állapotban nem folytathatja a meccset. Ahogyan az egész tornát sem.

Zverev ATP Finals 2021

Győzelemmel kezdett a 2018-as bajnok, de ez nem diadalittas siker.
Kép forrása: atptour.com

Végeredmény: A. Zverev (német, 3.) – M. Berrettini (olasz, 6.) 7/6(7) 1/0 RET.

A közönség, a rajongók és Berrettini vetélytársai egy emberként érezték át a helyzetet a közösségi média felületeken, a rendezők számára azonban öröm az ürömben, hogy az elsőszámú tartalék is honfitárs, nevezetesen a roppant tehetséges Jannik Sinner.

Hétfőn bemutatkozik a verseny másik csoportja, a Zöld csoport. Délután 14 órakor lép pályára a világelső Novak Djokovic (1.) a tornán most debütáló Casper Ruud (8.) ellen, este pedig a 2019-es bajnok Stefanos Tsitspas (4.) néz farkasszemet az orosz Andrey Rublev-vel (5.).

Borítókép forrása: italy24news.com