ATP Finals 2021: Tökéletesen mutatkozott be a beugró Sinner

Jannik Sinner kényszerűségből szállt be a torinói viadalba, ám remek teljesítménnyel rukkolt elő tegnap este. Az olasz teniszező mindösszesen négy játékot veszítve győzte le a lengyel Hubert Hurkaczot a Vörös csoport második fordulójának zárómérkőzésén. 

Jannik Sinner, honfitársa Matteo Berrettini visszalépése miatt kapta meg a lehetőséget arra, hogy részt vegyen a torinói világbajnokságon. Az olaszra az a feladat várt, hogy a hazai közönség maximális buzdítását is felhasználva legyőzze Hubert Hurkaczot. Sinnernek ráadásul volt miért visszavágnia, hiszen az utolsó meccsüket éppen az idei Miami Open döntőjében nyerte meg a lengyel.

Sinner igen nagy lendülettel kezdte az összecsapást, valamint az első játszmában rendre megnyerte a kritikus játékokat. Az olasz ennek köszönhetően dupla break előnnyel pillanatok alatt ellépett 4-1-re, majd nem sokkal később 6-2-vel vezetést szerzett. Hurkacz a második felvonás elején igyekezett némileg szorosabbá tenni a találkozót, azonban igen sokba került számára, hogy 1-0-nál nem vette el ellenfele szerváját. Sinner a lengyel könnyelmű hibáját kíméletlenül megbüntette, és miután két újabb alkalommal breakelni tudott, 5-2-nél már a győzelemért adogathatott. Az olasz pedig nem is teketóriázott sokat, azonnal lezárta a mérkőzést, és így 1 óra 28 perc játékot követően legyőzte Hurkaczot.

Sinner magabiztosan győzte le Hurkaczot
Kép forrása: tennismajors.com

Medvedev tehát már biztos továbbjutóként várhatja a Vörös csoport utolsó fordulóját, mellette még Jannik Sinner és Alexander Zverev küzd meg a másik elődöntős helyért. Sinner győzelme esetén egészen biztosan első helyen végez, és ezáltal Medvedev csoport másodikként jut be a legjobb 4 közé. Amennyiben az orosz nyeri a két eddig veretlen játékos találkozóját, Zverev egy Hurkacz elleni győztes meccsel ütheti tovább magát a címvédő mögött a végjátékba.

A mérkőzés végeredménye: 

Jannik Sinner ( 9 )-Hubert Hurkacz ( 8 ) 6/2 6/2

Kiemelt kép forrása: nittoatpfinals.com