ATP Finals 2021: Ruud jutott be utolsóként az elődöntőbe

Casper Ruud-dal lett teljes az elődöntős névsor a torinói világbajnokságon. A norvég teniszező egy késhegyig menő ütközetet nyert meg Andrey Rublevvel szemben. 

A torinói világbajnokság csoportküzdelmeinek a végéhez közeledve, már csak az a kérdés maradt megválaszolatlanul, hogy ki lesz Daniil Medvedev ellenfele a legjobb 4 között. Az utolsó még kiadó elődöntős helyért Casper Ruud és Andrey Rublev egymás ellen küzdött meg.

Rublev nagyon meggyőzően kezdte a találkozót. Az orosz az első játszmában 1-1-et követően két alkalommal is elvette ellenfele adogatását, és miután a saját szervája mögött könnyedén nyerte meg a pontokat, 6-2-vel vezetést szerzett. Rublev ráadásul a második felvonás elején break előnybe is került, azonban Ruud azonnal vissza tudott kapaszkodni. A folytatásban mind a két játékos eljutott fogadóelőnyig, végül 6-5-ös vezetésnél a norvég a számára lehető legjobb pillanatban elnyerte Rublev szerváját, amivel kiharcolta a döntő szettet. A harmadik etapban a továbbjutás kérdését egy gyors break váltás után a rövidítés határozta meg, amit Ruud a legkritikusabb momentumban egy ásszal fejezett be. A norvég teniszező 2 óra 26 perc játékot követően győzte le pályafutása során először Rublevet.

Ruud egy végletekig kiélezett harcban múlta felül Rublevet
Kép forrása: eurosport.com

Casper Ruud így karrierje első világbajnokságán rögtön elődöntőbe jutott, és játszik majd az orosz Daniil Medvedevvel.

A mérkőzés végeredménye: 

Casper Ruud ( 8 )-Andrey Rublev ( 5 ) 2/6 7/5 7/6(5)

Kiemelt kép forrása: sportsmax.tv