Djokovic: Roger a sportágunk egyik legnagyobb ikonja

2021. november 20.
by HerczegGabor

A világelső szerb Novak Djokovic három sima győzelemnek köszönhetően bejutott a Nitto ATP Finals elődöntőjébe, ahol a mai napon a német Alexander Zverev vár rá.

A szerb világelsőt a Rublev elleni meccs után kérdezték Roger Federer sérüléséről, miután a svájci elárulta, hogy valószínűleg a következő szezon első három Grand Slam-versenyét is kihagyhatja majd.

Nyilvánvalóan Roger a sportágunk egyik legnagyobb ikonja, és az emberek a világ minden táján szeretik őt és imádják nézni, ahogy játszik. Nagyon fontos a sportunk számára, amit a pályán és azon kívül véghez vitt eddig. Őszintén bízom benne, hogy az év második felében valamikor már láthatjuk őt játszani, szinte biztos vagyok benne, hogy nem így akarná befejezni a karrierjét. Szerintem mindazért, amit elért a pályafutása során, megérdemli, hogy számára megfelelő búcsút vegyen a tenisz világától, még ha kevesebbszer is láthatjuk játszani egy idényen belül a Touron. Nem tudom pontosan mi a sérülése, de azt tudom, hogy évek óta a térdével küszködik.” – nyilatkozta a szerb világelső.

Kiemelt kép: tennismajors.com