Adelaide 2022: Fucsovics Márton az első fordulóban búcsúzott

Fucsovics Márton egyéniben vereséggel kezdte a 2022-es esztendőt. A magyar játékos két játszmában maradt alul a fehérorosz Egor Gerasimovval szemben.

Fucsovics Mártonnal nem volt túlságosan kegyes a sorsolás az Adelaide-i ATP 250-es tornán, hiszen Egor Gerasimov személyében a legerősebb selejtezőből felkerült játékost kapta ellenfélül. A két játékos utoljára a 2021-es Melbourne-i felvezető versenyen találkozott egymással, ahol a fehérorosz döntő szettben nyerni tudott.

Fucsovics számára nem kezdődött valami fényesen a találkozó, hiszen Gerasimov pillanatok alatt ellépett 3-0-ra. A magyar játékosnak erre ugyan még volt válasza, hiszen 4-2-es hátrányánál eltüntette ellenfele break előnyét, az adogatását viszont a következő játékban ismét elveszítette. A fehérorosz másodjára pedig már nem hibázott, így ennek köszönhetően 6-3-mal megszerezte a vezetést. A nyíregyházi teniszező a második felvonásban egy ideig jóval stabilabb volt a szervája mögött, azonban végzetes hibának bizonyult, hogy 3-3-nál elbukta az adogatását. Gerasimov a breaket követően nem adott semmi esélyt fogadóként Fucsovicsnak, és egy 6-4-re megnyert szettel lezárta a találkozót.

Fucsovics Márton számára nem ért teljesen véget az Adelaide-i torna, hiszen párosban még versenyben van Tommy Paul oldalán. A magyar/amerikai kettős holnap magyar idő szerint fél 5-kor a Matthew Ebden/John Patrick Smith ausztrál duóval mérkőzik meg.

A mérkőzés végeredménye: 

Egor Gerasimov-Fucsovics Márton ( 5 ) 6/3 6/4

Kiemelt kép forrása: 24.hu