Fucsovics is megszólalt Djokovic-ügyben

A magyar éljátékost az M1 csatorna kérdezte a világelső kálváriájáról

Novak Djokovic ausztrál kalandjával van tele a világsajtó, a Teniszvilág is több alkalommal beszámolt a fejleményekről.

A közvéleményt természetesen érdekli a játékostársak véleménye, megszólalt már többek között Rafael Nadal és Nick Kyrgios is. Egy dologban mindenki egyetért: az ügy legnagyobb vesztese maga a sportág, és az Australian Open.

A magyar M1 hírcsatorna első számú férfi teniszezőnket, a világranglista 38. helyezett Fucsovics Mártont szólaltatta meg a témában, aki maga is Ausztráliában, Adelaidben készül az év első Grand Slam-jére:

“Djokovics a sportág legnagyobb alakja, mindent megnyert, itt Melbourne-ben is győzött már kilencszer, tehát megérdemelné, hogy itt legyen és induljon. Viszont nem szabad elmenni amellett, ami most a világban zajlik. Az embereknek az egészségük a legfontosabb, és vannak szabályok, amelyeket már hónapokkal ezelőtt ismertettek, nevezetesen, hogy mindenkinek be kell oltatnia magát, Djokovics pedig ezt nem tette meg. Ebből a szempontból meg szerintem nem lenne joga itt lenni.” – fogalmazott Fucsovics.

Marci magyar idő szerint kedd reggel játszott az Adelaide 2 elnevezésű 250-es tornán, ahol a holland Botic van de Zandschulpot győzte le 6-3, 7-6 arányban. Szerdai ellenfele a selejtezőből feljutott francia Corentin Moutet lesz.

A kiemelt kép forrása: Teniszvilág